Eğitim İspinoz Kuşu Ne Yer, Nerede Yaşar? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

İspinoz Kuşu Ne Yer, Nerede Yaşar? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

28.10.2021 - 03:39 | Son Güncellenme:

Dünyada ve ülkemizde en çok sevilen hayvanlardan arasında kuşlar yer alıyor. Kuşlar pek çok türü bulunan özellikleri ile insanlarda büyük bir hayranlık uyandıran canlılardır. Son zamanlarda kafes kuşu olarak da beslenilmeye başlayan İspinoz kuşu pek çok kişinin en çok merak ettiği kuş türleri arasında yer alıyor. İspinoz kuşu ne yer, nerede yaşar sizler için derledik.

İspinoz Kuşu Ne Yer, Nerede Yaşar Kısaca Özellikleri Nelerdir


Boyutlarından ve görünümünden ötürü genellikle serçe ile karıştırılan İspinoz kuşu, sesi ve renkleri ile etkileyiciliği ile bilinen bir kuştur.

İspinoz Kuşu Ne Yer?

İspinoz kuşu, yaklaşık olarak 14-18 cm boyutlarına sahiptir. Aynı zamanda yaklaşık olarak 30 gram ağırlığında küçük bir kuş türü olarak kafeste beslenmeye uygun bir kuş türüdür. İspinoz kuşunun beslenme şekli de en çok merak edilen konular arasında yer alır. İspinoz kuşları genellikle yağlı tohumlar ile beslenir. Yaz mevsiminde bazı zamanlarda tırtıl ve böcekler ile beslendikleri de gözlemlenir. Bazı zamanlarda ise, bal özünü almak için çiçekleri parçalayabilirler.

İspinoz Kuşu Nerede Yaşar?

İspinoz kuşu, ile ilgili en çok merak edilen konular arasında bu kuşun nerede yaşadığı yer alıyor. İspinoz kuşları, bahçe ve orman kenarlarında yaşayan bir çeşit kuş cinsidir. İspinoz kuşları, yuvalarını daha çok park ve bahçelerde yer alan ağaçların çatallı dalları üzerine yaparlar. Erkekleri dişilerine göre daha parlak renkli olan bu kuşların yuvalarını dişileri yapar yuvalar genellikle çanak şeklindedir.

İspinoz Özellikleri

Yuvaların dış kısımları böcekler, ağaç kabukları ve yosunlar ile kaplanır. Bu nedenle de yuvaların dışarıdan fark edilmesi oldukça zordur. İç kısımlarında ise, özenli bir şekilde hazırlanan tüyler ve kıllar bulunur. İspinoz kuşları, genellikle özel bir bakıma ihtiyaç duymazlar. Bakımları oldukça kolaydır. Aynı zamanda kalsiyum gereksinimlerinin çok etkili bir şekilde karşılanabilmesine özen gösterir. Bunun için kafeslerinden mürekkep balığı kemiğinin hiç eksik edilmemesi gerekir.