Eğitim İstemci Nedir, Ne İşe Yarar? İstemci Düşük , Eski, Zayıf Ne Demek?

İstemci Nedir, Ne İşe Yarar? İstemci Düşük , Eski, Zayıf Ne Demek?

02.11.2021 - 16:37 | Son Güncellenme:

Teknoloji alanında yaşanan gelişmelerin her geçen gün artmasının sonucunda insan hayatını ve işleri kolaylaştıran çalışmalar ortaya çıkmaktadır. Bilgisayarların insan hayatında önemli bir yere sahip olduğu günümüzde bu makinelerin daha işlevsel hale gelmesi teknoloji sayesinde olmaktadır. İstemci kavramı da bu bağlamda ele alınması gereken bir tanımlama olmaktadır. Peki, istemci nedir, ne işe yarar? İstemci düşük, eski, zayıf ne demek? İşte, istemci hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için tüm detayları derledik.

İstemci Nedir, Ne İşe Yarar İstemci Düşük , Eski, Zayıf Ne Demek

İstemci, bilgisayarlar için kullanılan bir kavram olmaktadır. İstemci sayesinde iki farklı bilgisayar arasında bağlantı kurulması mümkün olmaktadır. İstemciler bilgisayar ağırlıklı çalışan insanların çeşitli kaynaklara kısa süre içinde erişmelerini sağladıkları için oldukça faydalı olan sunucular olmaktadırlar.

İstemci Nedir, Ne İşe Yarar?

İstemci, uzakta bulunan bir sunucu ya da ağı kullanan bilgisayarları anlatan bir kavram olarak ifade edilmektedir. İnternete bağlı olan bir bilgisayar herhangi bir internet sitesine ulaşmak istediği zaman internet sitesi sunucu olur iken, karşı tarafın kullandığı bilgisayar ise istemci olarak ifade edilmektedir.

İnternette yapılan her ziyarette karşı tarafın kullandığı bilgisayarda istemci olarak görev yapmaktadır. İstemci sayesinde büyük işletmelerde çalışanların kullandıkları dosyalara, çeşitli dokümanlara, bilgilere, internet erişimi gibi kaynaklara tüm çalışanların kolaylıkla ulaşmasını sağlamaktadır.

İstemci Düşük, Eski, Zayıf Ne Demek?

İstemcinin çalışmasında bir sıkıntı yaşanması durumunda bilgisayarlar istemcinin durumu hakkında kullanıcıya uyarı vermektedir. Bu durumda yapılması gerekenleri şu şekilde sıralamak mümkün olmaktadır:
- Bilgisayarlarda bulunan tasarruf modunu aktif hale getirmek gerekmektedir.
- Kablolu bağlantı kullanarak sorunların giderilmesine çalışılır.
- Bilgisayar yazılımının güncel olduğundan emin olmak gerekmektedir.
- Sabit diskinde Lol için yeterli alan olup olmadığını bilmek gerekmektedir.
- Antivirüs ayarlarının güncel olduğuna dikkat etmek gerekmektedir.
-Bilgisayarların paylaşımlı ekran kartı kullanıp kullanılmadığından dikkat edilmesi gerekmektedir.