Eğitim Jammer Nedir, Nerede Kullanılır? Jammer Hangi Sinyalleri Keser?

Jammer Nedir, Nerede Kullanılır? Jammer Hangi Sinyalleri Keser?

01.07.2022 - 02:02 | Son Güncellenme:

Jammer sinyal kesici olarak kullanılan cihazdır. Çalıştırıldığı bölgede etki çapına bağlı olarak sinyallerin kesilmesini sağlar. Sinyal kesici ismiyle anılıyor olmasına rağmen sinyalleri karıştırarak ya da bozarak hedef alıcıya ulaşmasını engelleme prensibine sahiptir. Çeşitli tehdit algılarında emniyet güçleri tarafından kullanılmaktadır. Bomba imha uzmanları, uzaktan komutalı düzenek kullanılmış olma ihtimaline karşı jammer çalıştırmadan şüpheli pakete yaklaşmazlar. İşte. Merak edilen tüm detaylar.

Jammer Nedir, Nerede Kullanılır Jammer Hangi Sinyalleri Keser

Jammer cihazların yapımında sinyal üreten devrelerden istifade edilir. Farklı bant genişlikleri ve frekanslarında sinyallerin üretilmesiyle çevrede bulunan sinyal dalgaları engellenmeye çalışılır. Jammer çalıştırıldığında sinyallerin alıcı- verici arasındaki iletişimi durdurulmuş olur. Güvenlik tehditlerinde önemli yeri olduğundan akıllara “Jammer Nedir, Nerede Kullanılır?” ve “Jammer Hangi Sinyalleri Keser?” soruları gelmektedir.

Haberin Devamı

 Jammer Nedir, Nerede Kullanılır? 

 Jammer cihazları farklı band genişliğinde ve frekans dalgalarında sinyal üretme prensibi ile üretilmektedirler. Cihazı oluşturan parçalar arasında antenler, sinyal üreticiler ve güç kaynakları bulunur. Jammer aktif hale getirilmesi sonucunda üretilen sinyaller antenler vasıtasıyla çevreye yayınlanmaya başlanır. Etki çapında bulunan sinyaller, jammer tarafından üretilen sinyaller tarafından bastırıldığından dolayı bozulmaktadır. Hedef alıcıya bozuk olarak ulaşan ya da hiç ulaşmayan sinyal veri aktarımı yapamaz.

 Sinyallerle çalışan yaygın güvenlik tehditleri arasında şunlar bulunur:

Dronlar,

Wireless kameralar,

Uzaktan komutalı bombalar,

Cep telefonu ve internet hatları.

Haberin Devamı

 Jammer Hangi Sinyalleri Keser?

 Üretim amacına göre jammerların kestiği sinyaller farklılık gösterebilir. Kullanılacağı yere uygun üretilen jammer cihazları tarafından;

Tv yayınları,

Dron, wireless kamera, telsiz vb. cihazlar,

Uzaktan kumandalı ürünler,

Cep telefonu ve internet hattı sinyalleri engellenebilir.