Eğitim Jpeg Nedir, Ne İşe Yarar? Jpeg Dosyalarının Boyutları Nasıl Küçültülür?

Jpeg Nedir, Ne İşe Yarar? Jpeg Dosyalarının Boyutları Nasıl Küçültülür?

02.03.2021 - 15:16 | Son Güncellenme:

Bilgisayarda karşılaşılan dosya biçimleri arasında yer almakta olan biçimlerden birisi de JPEG dosyası olarak bilinmektedir. Siz de karşınıza çıkan JPEG dosyasının ne anlama geldiği ile ilgili olarak bilgi edinmek isteyebilirsiniz. JPEG nedir, ne işe yarar, boyutu kaçtır? JPEG dosyalarının boyutları nasıl küçültülür? Gibi soruların cevaplarını sizler için tüm detayları ile derledik.

Jpeg Nedir, Ne İşe Yarar Jpeg Dosyalarının Boyutları Nasıl Küçültülür

 JPEG bir dosya formatı olarak bilinmektedir. JPEG kısaltmasının açılımı ise Joint Photographic Experts Group olarak ifade edilebilir. JPEG dosya formatı aynı zamanda da sayısal bir görüntü kodlama biçimi olarak ifade edilmektedir.

Haberin Devamı

JPEG Nedir, Ne İşe Yarar?

JPEG, görüntü saklayan bir dosya görüntüleme formatı olarak bilinmektedir. JPEG dosyaları genel olarak .jpg uzantısını kullanır. Hem görüntü iletmek için hem de görüntüleri saklamak için kullanılan en popüler dosya formatı olarak bilinmektedir. Özellikle de web için kullanılacak olan büyük boyutlu resimler için JPEG son derece kullanışlı bir dosya formatı olarak tercih edilmektedir. Aynı zamanda JPEG dosyaları sıkıştırma yapmak için de sıklıkla kullanılmakta olan bir dosya biçimi olarak tercih edilmektedir. Görüntü kalitesinde fazla bir düşme meydana gelmediği için de JPEG dosyaları oldukça fazla tercih edilmekte olan bir dosya türü olarak bilinmektedir.

JPEG Dosyalarının Boyutları Nasıl Küçültülür?

Haberin Devamı

JPEG dosyasının boyutunu küçültmek için ilk olarak menü çubuğunda yer alan araçlar kısmına girmeniz gerekecektir.

Resim boyutlarını düzenlemek için öncelikli olarak boyutu ayarla seçeneğini işaretlemeniz ve yeni bir iletişim kutusu oluşturmanız gerekir.

JPEG dosyalarında bulunan çözünürlük ve her türlü ölçüm ayarını bu kısımdan yapabilirsiniz.

Ayarlar kısmında yer alan yüzde kısmında bulunan değerleri ayarlamanız gerekecektir.

Sonuç boyut dosyasını seçerek JPEG dosyasının büyüklüğünü ayarlayabilirsiniz. Böylece JPEG dosyalarının boyutlarını küçültme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Yazarlar