Eğitim K1 Yetki Belgesi Nedir, Kimlere Verilir? K1 Belgesini Kimler Almalıdır?

K1 Yetki Belgesi Nedir, Kimlere Verilir? K1 Belgesini Kimler Almalıdır?

25.03.2021 - 01:28 | Son Güncellenme:

Taşımacılık yapan veya yapacak olan kişilerin alması gereken bazı belgeler bulunuyor. Özellikle K1 yetki belgesi herkesin merak ettiği bir belge türüdür. Nasıl alınacağı ve kimlere verildiği kişiler tarafından merak edilen ve araştırılan bir konudur. K1 yetki belgesi nedir, kimlere verilir? K1 belgesini kimler almalıdır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

K1 Yetki Belgesi Nedir, Kimlere Verilir K1 Belgesini Kimler Almalıdır

K1 yetki belgesi, taşımacılık yapan veya yapmak isteyen kişilerin yasal olarak alması gereken bir belge türüdür. K1 belgesi alınmadığı taktirde, herhangi bir taşımacılık yapmak yasal olarak mümkün değildir.

Haberin Devamı

 K1 Yetki Belgesi Nedir? Kimlere Verilir?

 Taşımacılık yapabilmek için bazı belgelerin alınması gerekiyor. Özellikle yurt içinde bir taşıma işlemi yapacak olan kişinin mutlaka K1 yetki belgesini alması gerekiyor. Bu belgenin nasıl alınacağı ve kimler tarafından verildiği merak edilen bir konudur.

 Şehir içinde taşıma yapabilmek için Ulaştırma Bakanlığının belirlediği bu yetki belgesinin alınması gerekir. Bu belge alınmadan herhangi bir taşıma yapmak, yasal olarak uygun değildir. Yetki belgesi olmadan yapılan taşımalar tespit edildiğinde, cezai işlemler uygulanıyor. K1 belgesi en az 25 ton kapasiteye sahip olan araçlar için alınması gerekiyor. 

 K1 Belgesini Kimler Almalıdır?

 K1 belgesini en az 25 ton kapasitesi olan araçların mutlaka alması gerekiyor. Bu tür araçlara sahip olanlar ve taşımacılık yapan kişiler K1 yetki belgesine başvurmalıdır. K1 yetki belgesi alınabilmesi için öncelikle kişilerin veya firmaların başvurusu yapması gerekir. Taşımacılık yapacak olan kişilerin bu belgeye sahip olması, yasal bir zorunluluktur.

Haberin Devamı

 Özellikle en az 25 ton kapasiteli aracı olan şahıslar, K1 yetki belgesini almak zorundadır. Aksi taktirde herhangi bir kontrol sırasında, K1 yetki belgesinin olmadığı durumlarında cezai işlemler uygulanır. Bu nedenlerden dolayı bu özelliklere sahip kişilerin mutlaka K1 yetki belgesini alması gerekir.