Eğitim Kağıt Nasıl Yapılır? Ağaçtan Kağıt Nasıl Üretilir, Başka Nelerden Kağıt Yapılır?

Kağıt Nasıl Yapılır? Ağaçtan Kağıt Nasıl Üretilir, Başka Nelerden Kağıt Yapılır?

11.04.2021 - 04:21 | Son Güncellenme:

Kağıtlar hemen hemen her alanda kullandığımız ve karşımıza çıkan ürünlerdir. Günlük hayatta kullandığımız defterlerden tuvalet kağıdına ve tahvil işlemlerinde kullanılan kağıtlara kadar geniş bir yelpazede kullanılan kağıtlar hayatımızda önemli bir yer edinmiştir. Hayatımızda bu kadar önemli olan ve büyük yer tutan kağıtlar nasıl yapılır ve ağaçtan kağıt nasıl üretilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kağıt Nasıl Yapılır Ağaçtan Kağıt Nasıl Üretilir, Başka Nelerden Kağıt Yapılır


İnsanlıkta devrim yaratan icatların başında kağıdın icadı gelir. Kağıtların temel maddesi ahşaptır ve bu nedenle kağıt üretimi için yapılması gereken ilk adım ağaçların toplanmasıdır.

Kağıt Nasıl Yapılır?

Kağıt, günlük hayatımızda çok önemli bir yere sahiptir. Okulda, ofiste ve daha pek çok alanda çeşitli işler için kağıt kullanılır. Geçmiş yüzyıllarda pirinç, ağaç ve çeşitli bitkiler hatta eski kıyafetlerden bile kağıt üretilirdi. Günümüzde ise, kağıt ürünleri genellikle geri dönüştürülmüş kağıt ya da kağıt hamuru kullanılarak üretilir. Davetiye tarzında özel olarak üretilen kağıtlar pamuk ve keten gibi kumaşlar kullanılarak da üretilebilir.

Ağaçtan Kağıt Nasıl Üretilir?

Kağıt üretimi için kağıt hamuru hazırlanması gerekir. Hamur için önce kağıt üretimine uygun olan ağaçlar seçilir ve bu ağaçlar kesilir. Kesilen bu ağaçların kabukları tamamen soyulur. Ağaçların kabuğunun soyulması işleminden sonra da kesilen kütükler ayrılır. Hamurun elde edilmesi ve doygunluğun oluşması için ufalanan ağaç parçaları içine su ilave edilir. Suyun ilave edilmesi işlemindeki en önemli ve en büyük neden toz haline gelen zerrecikler içinde bulunan istenmeyen maddeleri uzaklaştırır.

İstenmeyen maddeleri uzaklaştırmak için de su kullanımı en sık tercih edilen yöntemler arasında yer alsa da kaliteli kağıt elde etmek isteyen pek çok firma su yerine farklı kimyasal maddeler kullanır. Hamurun mukavemetini sağlamak için kağıt hamuru içine hamur üretim işlemi esnasında çeşitli reçineler de ilave eder.

Başka Nelerden Kağıt Yapılır?

Kağıtlar, hayatımızın pek çok alanında önemli bir yere sahiptir. Kağıt üretimi için keten, pamuk gibi kumaşlar da kullanılıyor. Geçtiğimiz yüzyıllarda ise, pek çok bitki, ağaç ve pirinçten kağıt üretimi yapılıyordu. Aynı zamanda geri dönüştürülmüş olan kağıt ürünleri de yeniden kağıt olarak üretmek için de kullanılıyordu.