Eğitim Kahverengi Kokarca Böceği Nedir? Kahverengi Kokarca Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar?

Kahverengi Kokarca Böceği Nedir? Kahverengi Kokarca Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar?

02.11.2021 - 01:46 | Son Güncellenme:

Günlük hayatta varlığından dolayı şikayet edilen birçok böcek çeşidi bulunmaktadır. Özellikle Kahverengi kokarca böceği bu böceklerden biridir. Öldürüldüğü zaman çok kötü bir koku yaymasıyla biline kahverengi böcekleri oldukça merak edilir. Bu bakımdan sizin için Kahverengi kokarca böceği nedir? Kahverengi kokarca böceği nerede ve ne kadar yaşar tüm detayları ile derledik.

Kahverengi Kokarca Böceği Nedir Kahverengi Kokarca Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar

Kahverengi kokarca böceği, Pentatomidae familyasına ait bir böcek türüdür. Öldürüldüğü zaman çok kötü kokması ile bilinen bu böcekler günümüzde özellikle Kuzey Amerika'nın pek çok yerinde yaygın olarak görülmektedir.

Haberin Devamı

 Kahverengi Kokarca Böceği Nedir?

 Kahverengi kokarca böceği, Halyomorpha halys ( Pentatomidae) familyasından Japonya, Kore Yarımadası, Tayvan ve Çin' özgü olan bir böcek türüdür.

 Kahverengi kokarca böceği ilk kez 1998 yılında Kuzey Amerika'nın Pensilvanya eyaletinde görülmüştür. Kahverengi kokarca böceğinin larvaları ve yetişkinleri birçok tarımsal üründen ve yüzden fazla bitkiden beslenebilen bir hayvandır. 

  Kahverengi Kokarca Böceği Nerede ve Ne Kadar Yaşar?

 Bu tür daha çok 2010-2011 yıllarında Doğu Amerika'nın bazı bölgelerinde meyve bahçelerinde görülmekteydi. Bu yüzden Amerika Birleşik Devletinde çiftçiler özellikle elma yetiştiriciliğinden 2010 yılında 37 milyon dolar zarar etmiştir. Bazı meyve yetiştiricileri ise mahsullerinin %90'da fazlasını bu böcekler yüzünden kaybetmiştir. Günümüzde Kuzey Amerika'nın belli bölgelerinde yaşayan bu tür daha sonralarda Avrupa ve Güney Amerika'da yaygınlık göstermeye başlamıştır. 

Haberin Devamı

 Ayrıca kahverengi kokarca böcekleri sonbahar mevsiminde evleri istila etme olasılığı oldukça yüksektir. Hızlı üremeleri sebebiyle bir evde 26.000 fazla kahverengi kokarca böceği bulmak mümkündür. Aynı zamanda kahverengi kokarca böcekleri birkaç aydan 1 yıla kadar yaşayabilme özelliğine sahiptir.