Eğitim Kampüs Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kampüs Nereye Denir?

Kampüs Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kampüs Nereye Denir?

12.06.2021 - 04:13 | Son Güncellenme:

Üniversiteler adına kullanılan bir ifade olması ile beraber, kampüs kelimesinin tam anlamının ne olduğu merak ediliyor. Peki, Kampüs ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Kampüs nereye denir? İşte bu kelime için merak edilen bilgiler.

Kampüs Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Kampüs Nereye Denir

Kampüs kelimesi Türkçeye Fransızca üzerinden yerleşmiştir. Taşıdığı anlam ile beraber yaygın şekilde kullanıldığını söylemek mümkün.

Kampüs TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu açısından ele alındığı vakit kampüs kelimesi, ‘Yerleşke’ şeklinde ifade edilmektedir. Diğer bir ifade ile birçok farklı üniversite bölümünü bir arada olduğu yer olarak anlatmak mümkün. Bu sebepten dolayı değişik bölümlerin aynı yerde olması ile beraber ‘yerleşke’ anlamına sahip hale gelir.

Kampüs Nereye Denir?

Kampüs özellikle ve birçok farklı üniversite bölümünün bir arada olduğu yer olarak anlatılır. Bu bağlamda mühendislik, mimarlık, öğretmenlik ya da sanat fakültesi gibi birçok farklı bölüm bir araya gelir. Aynı zamanda üniversite adına dekanlık binası gibi birçok farklı yer kampüs içerisinde bulunmaktadır. Ayrıca eğlence ve dinlenme spor aktivitesi gibi birçok farklı unsur da yine Kampüs içerisinde yer alır.