Eğitim Kampüslerde HES koduyla takip

Kampüslerde HES koduyla takip

09.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 2021-2022 akademik yılında üniversitelerde verilecek yüz yüze eğitimin detaylarını açıkladı.

Kampüslerde HES koduyla takip

“1.5 yıl öncesinde üniversitelerimizde nasıl yüz yüze eğitim yapıyorsak bu sene de eğitim öğretim bu şekilde başlatılacak” diyen Özvar, kampüslerde Kovid-19 verilerinin HES kodu üzerinden dijital takip edileceğini açıkladı. Üniversitelerde tüm bileşenler aşı olursa yüz yüze eğitimin çok rahat verilebileceğine dikkat çeken Özvar, “Üniversitelerimizde artık eğitim öğretim yüz yüze yapılacak. Derslerin bir kısmını uzaktan eğitim usulleriyle yapabilmeleri için gerekli mevzuat çalışmalarını da tamamladık. Derslerin yüzde 40’ı veya herhangi bir dersin yüzde 40’ı uzaktan eğitim yoluyla yapılabilecek” dedi.

Haberin Devamı

 ‘Aşı olun’ çağrısı

Üniversite paydaşlarının her birinden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın defaatle dile getirdiği aşı konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini beklediklerini ifade eden Prof. Dr. Özvar, “Üniversitelerimizin tüm bileşenlerinin aşı olmasını bekliyoruz. Aşı konusunda hassasiyet gösterirlerse, öğrencilerimiz aşılarını olurlarsa, maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat ederlerse üniversitelerde yüz yüze eğitim öğretimi çok daha rahat, çok daha sağlıklı bir şekilde yürütebiliriz” diye konuştu. Üniversitelerde Kovid-19 verilerinin HES kodu üzerinden takip edileceğini kaydeden Özvar, uygulamayla ilgili de şu bilgileri verdi: “Kampüslere, yerleşkelere kimlik ibraz etmek suretiyle girilebilir. Üniversitelerimiz de bu konuda HES kodu çalışmalarını Sağlık Bakanlığı ile yürütmektedir. YÖK’ün koordinasyonunda üniversitelerimiz, Sağlık Bakanlığı ile şu anda protokol yapmış durumda. Üniversiteler, kendi öğretim elemanları, idari personel ve öğrencileriyle alakalı Kovid-19 aşı, risk, enfekte ya da karantina gibi durumlara ait dijital verileri Sağlık Bakanlığı’ndan takip edebilecek. Kovid-19 ile alakalı dijital yönetim usulünü üniversitelere getirmiş oluyoruz.”

Yazarlar