Eğitim Kanın Normal Ph Değeri Kaçtır? Düşerse Ne Olur?

Kanın Normal Ph Değeri Kaçtır? Düşerse Ne Olur?

10.06.2021 - 05:15 | Son Güncellenme:

Sağlıklı bir yaşam için mutlaka vücuttaki belli değerlerin dengeli bir şekilde kalması gerekmektedir. Bunlar içerisinde özellikle kanın pH değeri ön plana çıkıyor. Peki kanın normal ph değeri kaçtır? Düşerse ne olur? İşte bu konu üzerine merak edilen tüm detaylar.

Kanın Normal Ph Değeri Kaçtır Düşerse Ne Olur


Kanın pH değeri belli bir değer aralığı içerisinde bulunmalıdır. Eğer bunun altına inilir ya da üstüne çıkılır ise o vakit birtakım sağlık sorunları ile karşı karşıya kalma durumu yaşanabilir. Bu sebepten dolayı kanın normal pH değerinin ne olduğu merak edilen ve araştırılan konular arasında geliyor.

Kanın Normal Ph Değeri Kaçtır?

PH genel olarak kanın H+ durumunu belirlemek amaçlı kullanılmaktadır. Yani hastanın asidoz ya da alkozda olup olmadığını göstermektedir. Bu durum daha çok kanın normal pH değerinin altında ya da üstünde yer alma etkisiyle ortaya çıkabilmektedir. Bu bağlamda sağlıklı bir insan için kadın normal pH değeri konusunda, belirli bir değer aralığı bulunmaktadır. PH normal değerler ise; 7.35 ile 7.45 arasındadır.

Kanın Normal Ph Değeri Düşerse Ne Olur?

Kanın normal pH değeri eğer belirlenmiş olan değer aralığının altına düşerse, birtakım sağlık sorunları ile karşı karşıya kalma durumu ortaya çıkar. Özellikle asidoz durumunun oluştuğunu dile getirmek mümkün. Bu bağlamda vücut asidik yöne ve değere doğru kayarsa, bu saatten sonra kişi bazı hastalıklara karşı açık hale gelir. Yani diğer bir ifade ile bağışıklık sistemi önemli oranda düşer.

Böylece yaşanabilecek olası hastalıklara çok daha kolay bir biçimde yakalanma durumu yaşanabilir. Bu gibi durumlar ile karşı karşıya kalmamak için mutlaka gerekli önlemlerin alınması gerekir. Eğer pH bu diğer aralığının altına önemli oranda düşmüş ise, mutlaka uzman bir doktor kontrolü altında destek almak gerekir.