Eğitim Karaoke Nedir, Nasıl Yapılır? Karaoke Araçları Nelerdir, Nereden Yapılır?

Karaoke Nedir, Nasıl Yapılır? Karaoke Araçları Nelerdir, Nereden Yapılır?

25.03.2021 - 01:31 | Son Güncellenme:

Karaoke kelime anlamı olarak, Japonca’da “boş orkestra” ve “orkestrasız müzik” gibi anlamlara gelir. Karaoke, söylenecek olan şarkının sözlerinin geçtiği ekran, müzik, mikrofon gibi araçlar ile sözleri takip ederek şarkı söylemektir. Karaoke ilk defa Uzakdoğu ülkelerinde ortaya çıkan bir eğlence aracıdır. Karaoke nedir, nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Karaoke Nedir, Nasıl Yapılır Karaoke Araçları Nelerdir, Nereden Yapılır

Tarihte ilk karaoke makinasını, 1971 yılında üreten kişi Japon Inoue Daisuke’dir. Karaoke, günümüzde eğlenmek için yapılan bir aktivite olarak kullanılıyor.

Haberin Devamı

 Karaoke Nedir?

 Karaoke, şarkı sözlerinin bir ekrana yansıtıldığı bir ortamda gerçekleşen bir eğlence türüdür. Karaokede kişi şarkı sözlerini ritmik bir senkronizasyon eşliğinde söyler. 1970’li yıllarda Japonya’da başlayan karaoke akımı, mikrofonlar ve ses sistemlerinde yaşanan değişimler ve yeni teknolojiler sayesinde popülerliğini her geçen gün arttırıyor. 

 Karaoke mikrofonu sayesinde insanlar canlı olarak şarkı söyleyerek konser tadında kendi sesini dinleyerek eğlenme imkanı buluyor. 

 Karaoke Nasıl Yapılır?

 Karaoke yaparken, bir kağıtta ya da ekranda yazan ya da akan sözler ile şarkıya eşlik edersiniz. Şarkının melodisi aynen verilir. Yani, eskilerden de olsa çok sevdiğiniz bir şarkıyı ya da günlük hayatta dinlediğiniz bir şarkıyı sadece müziği ile dinleyip şarkıyı sizin söylediğinizi düşünmeniz gerekir. Tıpkı şarkıcı gibi şarkının söz kısmında devreye girerek ekrandan akan sözleri ritme uygun bir şekilde söylemeye başlarsınız. Söylediğiniz şarkı, elinizdeki karaoke mikrofonu sayesinde ortamın her yerinden duyulur.

Haberin Devamı

 Karaoke Araçları Nelerdir?

 Başlıca karaoke araçları şunlardır;

Sözleri çıkarılmış müzik

Ses sistemi

Şarkı sözlerinin geçtiği bir ekran

Mikrofon

Karaoke makinesi

Karaoke Nerede Yapılır?

 Karaoke evde, açık havada ve eğlence merkezlerinde sıkça yapılan bir aktivitedir. Misafirleriniz ya da dostlarınız ile güzel ve eğlenceli vakit geçirmek için gerekli malzemeleri tedarik ederek evde de karaoke düzenleyebilirsiniz.