Eğitim Karayip Denizi Nerededir? İç Deniz Midir, Kenar Deniz Midir?

Karayip Denizi Nerededir? İç Deniz Midir, Kenar Deniz Midir?

18.10.2021 - 03:31 | Son Güncellenme:

Karayip denizi, dünyanın en önemli denizleri arasında yer alır. Karayip Denizi, Antil Denizi şeklinde de bilinir. Aynı zamanda Karayip Denizi, Atlas Okyanusu'nun alt havzasıdır. Karayip Denizi, yaklaşık olarak 2,640,000 km²'lik alan ile dünyanın en geniş tuzlu suyuna sahip olan denizleri arasında yer alır. Karayip denizi nerededir sizler için derledik.

Karayip Denizi Nerededir İç Deniz Midir, Kenar Deniz Midir

Karayip denizi, sıcak iklimi ve dinlenme olanakları nedeni ile dünyanın önde gelen turizm bölgeleri arasında yer alır.

Karayip Denizi Nerededir?

Batı Yarıküre'de, Ekvator çizgisinin kuzey tarafında yer alır. Güney Amerika'nın kuzey ve Orta Amerika'nın doğu kıyıları ile Meksika kıyılarının bir kısmı boyunca uzanır. Karayip denizi, dünyanın en önemli denizleri arasında yer alır.

Karayip denizinin güneyinde Kolombiya, Venezuela ve Panama kıyılarıdır. Batısında ise Rika, Kosta, Nikaragua, Guatemala, Honduras, Belize ve Meksika'nın Yucatán Yarımadası yer alır. Aynı zamanda kuzeyinde ise, Büyük Antiller (Küba, Jamaika, Hispaniola ve Porto Riko adaları) bulunur. Doğusunda ise, Küçük Antiller zinciri (kuzeydoğuda bulunan Virgin Adaları vardır. Güneydoğuda, Venezuela açıklarında bulunan Trinidad'a kadar uzanan yay) yer alır.

Karayip Denizi İç Deniz midir, Kenar Deniz midir?

Kenar deniz, okyanus kıyılarında, okyanuslardan adalarla ayrılan denizlere denir. Bu nedenle Karayip Denizi de kenar deniz Özellikleri taşır. Bu nedenle de kenar deniz olarak bilinir. Kenar denizler ile okyanus çanakları arasında genellikle adalar yayı bulunur. Karayip Denizi de kenar deniz örnekleri arasında yer alır.