Eğitim Kardiyak Tamponad Nedir, Neden Olur? Kardiyak Tamponad Belirtileri Nelerdir?

Kardiyak Tamponad Nedir, Neden Olur? Kardiyak Tamponad Belirtileri Nelerdir?

17.02.2022 - 16:58 | Son Güncellenme:

Kardiyak tamponad ne olduğu ve neden olduğu merak edilen rahatsızlıklardan biridir. Özellikle sıkça rastlanmasından dolayı da Kardiyak tamponad araştırılan rahatsızlıklar arasındadır. Bu bakımdan Kardiyak tamponad nedir öğrenebilir ve bilgili olma imkanına sahip olabilirsiniz. Kardiyak tamponad nedir, neden olur? İşte, Kardiyak tamponad belirtileri nelerdir merak edilen tüm detayları ile sizler için derledik.

Kardiyak Tamponad Nedir, Neden Olur Kardiyak Tamponad Belirtileri Nelerdir

Kardiyak tamponad, perikardiyal ya da atriyal basınçla beraber eşit yükselme, inspirasyon ile sistolik kan basıncının düşmesi durumunda oluşan bir durumdur.

Kardiyak Tamponad Nedir, Neden Olur?

Kardiyak tamponad, intraperikardiyal alanlara sıvının ya da kanın birikmesi sonucu basıncın artması ile diyastolik doluşun kısıtlanması ile beraber kalp debisinin düşmesi durumunda ortaya çıkan bir tablodur. Kalp debisinin düşmesi ile beraber hemodinami de bozulur ve hayatı tehdit eden bir durum bozukluklar meydana gelir. Toplanan tüm sıvıların volumüne, sıvıların toplanma hızıma ya da perikardın fiziksel özellikleri göre basınç artışı ortaya çıkabilir.

Kardiyak Tamponad Belirtileri Nelerdir?

Kardiyak tamponad belirtileri nelerdir birçok kişi tarafından araştırılan konular arasındadır. Göğüs ağrısı, kalp sesinin azalması, filiform nabız, öksürük ya da hipotansiyon gibi durumlar kardiyak tamponad belirtileri arasındadır. Kan basıncında düşme olma, venöz basınçta artış olması ya da kalp seslerinin derinden ve az gelmesi kardiyak tamponad teşhisinde rastlanan belirtiler arasındadır. Bu belirtilerin gösterilmesi halinde kişilerin doktora giderek kendilerini kontrol ettirmeleri gerekir.