Eğitim Karo Taşı Nedir, Ne İşe Yarar? Özellikleri Nelerdir?

Karo Taşı Nedir, Ne İşe Yarar? Özellikleri Nelerdir?

04.01.2022 - 16:59 | Son Güncellenme:

Yer ve duvar döşemeleri için yapılan üzerinde çeşitli desenler bulunan sert malzemelerden yapılmış ürünlere karo taşı denilmektedir. Karo taşı özellikle dekorasyon amaçlı alanın yer kaplamasını sağlamak ve güzelleştirmek için kullanılmaktadır. Karo taşı nedir ve ne işe yarar? Karo taşının özellikleri nelerdir? Neden yapılır sorularının yanıtları hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Karo Taşı Nedir, Ne İşe Yarar Özellikleri Nelerdir

 Karo taşı denildiği zaman bir alan veya mekanın zemin yahut duvar kısımlarını kaplamak için kullanılan taş veya diğer malzemelerden yapılmış parçalar gelmektedir. 

Haberin Devamı

 Karo Taşı Nedir? Ne İşe Yarar? 

 Son yıllarda mekanları güzelleştirmek ve yalıtım sağlamak amacıyla kullanılan bir malzeme olan karo taşı özellikle doğal taş, seramik ve diğer sert malzemeler kullanılarak yapılan ve parçalar halinde kesilmiş olan taşlardır. Karo taşları birbirlerine belirli bir düzende eklenerek zemini kapamaya yaramaktadır. 

 Karo taşları günümüzde dekorasyon amaçlı evlerde ve binaların etrafında kullanılabildiği gibi büyük sosyal alanların iç ve duvarlarında sıklıkla tercih edilmektedir. 

 Karo Taş Özellikleri Nelerdir? 

 Karo taşları genellikle sert ve dayanıklı malzeme kullanılarak yapılmaktadır. Uzun süre zeminde kullanıma elverişli olması bakımından kullanılan malzemeler sudan ve diğer yıpratıcı özelliklerden etkilenmeyecek şekilde hazırlanmaktadır. 

Haberin Devamı

 Karo taşları duvar döşemede kullanılmasının yanında daha çok zemin döşemede kullanıldıkları için kaymaz özellikte yapılmaktadır. 

 Karo taşları büyük kare ve dikdörtgen şekillerinde yapılabildiği gibi küçük çakıl taşları görünümünde de çeşitleri bulunan malzemeler olmaktadır. Karo taşlarının desenleri ve renk çeşitleri oldukça fazla olup her mekanda ayır tercih etmek mümkün olmaktadır. 

 Duvar için kullanılan karo taşları parlak görünümde olarak mekanı daha canlı göstermeye yardımcı olmaktadır. Karo taşları seramik ve doğal taş malzemeden yapılmasının yanında günümüzde cam kullanılarak yapılan karo taşları daha çok ilgi gören kadrolar arasında da bulunmaktadır.