Eğitim Katar Ne Demek? Katar Katar Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Katar Ne Demek? Katar Katar Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

03.08.2021 - 16:59 | Son Güncellenme:

Katar kelimesi eski bir kelime olup manası sıra sıra dizilmek veya bir arada giden hayvan sürüsü olarak kullanılmaktadır. Katar kelimesi çoğunlukla bir ikileme şeklinde kullanılan bir kelimedir. Katar kelimesi ne anlama gelmektedir ve Türk Dil kurumuna göre katar katar kelimelerinin sözlük anlamı ne demektir hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Katar Ne Demek Katar Katar Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Katar katar kelimeleri ikilem oluşturmasının yanında birbiri ardına olan veya üst üste dizilmiş maddeler için de kullanılmaktadır.

Katar Ne Demektir?

Katar kelime manasından da anlaşılabildiği gibi bir hayvan veya hareket halindeki nesnelere katılmak anlamından gelme bir kelime olmaktadır. Katar kelimesi tek başına kullanımında mastar bir fiil anlamında olduğu için katar kelimesinin ikili olarak kullanımının anlamı daha ayrı bir konudur.

Türk Dil Kurumuna Göre Katar Katar Kelimelerinin Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil kurumuna göre katar katar kelimelerinin sözlük anlamı bir arada giden sıralanmış hayvan dizisi olarak kullanıldığı gibi aynı zamanda tren vagonlarının art arda sıralanmış hali olarak da kullanılmaktadır. Katar kelimesi üst üste dizilmiş odun görselini açıklamak için de kullanılmaktadır.