Eğitim Kayseri İklimi Nedir? Bitki Örtüsü Ve Özellikleri Nelerdir?

Kayseri İklimi Nedir? Bitki Örtüsü Ve Özellikleri Nelerdir?

12.11.2021 - 04:50 | Son Güncellenme:

Ülkemizde farklı bitki türleri ve iklim özelikleri görülmektedir. Bu iklim örtüsü bitkilerde de çeşitliliği sağlamaktadır. Kayseri ilimiz ülkemizde İç Anadolu bölgesinde bulunur. Ülkenin neredeyse tam orta kısmında yer alan Kayseri iklimi nedir? Bitki örtüsü ve özellikleri nelerdir? Kayseri hakkında ve bitki türleri hakkında detayları derledik.

Kayseri İklimi Nedir Bitki Örtüsü Ve Özellikleri Nelerdir


Kayseri, ülkemizin Konya ve Ankara'dan sonra gelen ve İç Anadolu da yer 3. en büyük ilidir. Sanayi yönünden oldukça gelişmiş olan bu il aynı zamanda ülkemizin en önemli dağlarından biri olan Erciyes Dağı'na sahiptir. Kendine özgü bir bitki örtü vardır.

Kayseri İklimi Nedir?

Haberin Devamı


Kayseri yazları sıcak ve kurak kışları soğuk ve kar yağışlıdır. Mevsimler arası büyük bir sıcaklık farkı bulunur. Kayseri'nin iklimine ise bozkırdır. Ayrıca karasal iklim olarak da bilinir. Karasal iklimin tüm özelliklerinin görüldüğü bu ilimiz, yükseklik durumuna göre farklı şekillerde yağış almaktadır.

Bitki Örtüsü ve Özellikleri

Kayseri, iklimi nedeni ile bozkır bitki örtüsüne sahiptir. Merkezde ve ovalarda görülen bozkır örtüsü yüksek kesimlerde yerini dağınık orman biçimine bırakmaktadır. Dağlık kısımlarda yer alan ormanlık bölgeyi kızılçam, köknar, karaçam, meşe ve ladin ağaçları oluşturmaktadır. Ayrıca düzlük, ova ve merkezi alanlarda yer alan bozkır örtüsü ise çalılık şeklindedir. Dağ eteklerinde taşlık ve bahçelik alanlarda görülür. Sebze yetiştiriciliği bakımından elverişli topraklara sahiptir. Meyve ağaçlarının bir kısmı da bu bitki örtüsüne yetişir.