Eğitim Kedilerin Hamile Olduğu Nasıl Anlaşılır? Kedilerde Gebelik Kaç Günde Belli Olur?

Kedilerin Hamile Olduğu Nasıl Anlaşılır? Kedilerde Gebelik Kaç Günde Belli Olur?

14.04.2021 - 14:58 | Son Güncellenme:

Hayatımızda en yaygın evcil hayvanlardan birisi kedidir. Kediler, hayatımızın içerisinde büyük bir rol oynamaktadır. Birçok kişi için iyi bir dost olan kedilerin hamilelik süreci ise oldukça farklıdır. Bu süreç sonrasında yeni kediler dünyaya gelecektir. Kedilerin hamile olduğu nasıl anlaşılır? Kedilerde gebelik kaç günde belli olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kedilerin Hamile Olduğu Nasıl Anlaşılır Kedilerde Gebelik Kaç Günde Belli Olur

Mahallede, evlerin bahçesinde ve hatta evlerin içerisinde kedi görmek oldukça normal bir durumdur. Çünkü kediler yaygın bir şekilde hayatımızda bulunmaktadırlar. Kedilerin çiftleşmesi sonucunda yeni kediler dünyaya gelir. Tabi şanslı olamayan bazı kediler doğum sonrası ölebilir. Yeni doğan yavru kedilere iyi bir bakım oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

Kedilerin Hamile Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Kedilerin hamile olduğunu anlamak için dikkatli olmak lazımdır. Kedinin davranışlarını takip ederek hamile olup olmadığını anlayabilirsiniz. Kediler çiftleştikten sonra tavır değiştirmeye başlarlar. Bu tavırlar hamile olduklarının göstergesidir.

Kediler hamile olduktan sonra farklı davranmaya başlarlar. Örneğin, sinirli olan bir kedi hamilelik döneminde daha uysal olmaya başlayabilir. Aynı şekilde uysal olan bir kedinin hamilelik döneminde sinirli olması beklenen bir durumdur. Her iki durumda normal görülen durumlardandır. Yani hamile olan bir kedinin davranışlarının değişmesine şaşırmamak gerekir.

Hamile olan bir kedinin yemek düzeni de değişebilir. Kediler hamile kaldıktan sonra daha fazla yemeye başlarlar. Bu durum bazı rahatsızlıkları da beraberinde getirebilir. Özelikle sabahları kedide halsizlik ve buna benzer durumlar görülebilir. Bu hamileliğin etkileridir ve endişelenmeye gerek yoktur.

Haberin Devamı

Hamile olan kedilerin en büyük belirtileri ise meme uçlarının şişmesi ve koyu bir renk almasıdır. Bundan dolayı hamilelik için erken belirti görülebilir.

Kedilerde Gebelik Kaç Günde Belli Olur?

Kedilerin gebeliği ortalama olarak 3-4 hafta civarında belli olur. Bu süre bazı zamanlar 5 haftaya kadar çıkabilir. Zaten gebe olan kedinin ilk belirtileri ile gebe kaldığı görülecektir. Birkaç hafta geçtikten sonra gebelik kendini tam anlamıyla gösterir.

 

Bazı kedilerin gebelik süreci zorlu geçebilir. Bu dönemde olan kedilerin iyi bir şekilde beslenmesi gerekmektedir. İyi bir beslenme ile gebelik süreci daha kolay geçecektir. Kedi sahibi olan kişiler bu durumlara mutlaka özen göstermelidir.