Eğitim Kedilerin Sevmediği Kokular Hangileridir?

Kedilerin Sevmediği Kokular Hangileridir?

05.04.2021 - 16:05 | Son Güncellenme:

Ülkemizde kedi besleyenlerin sayısı bir hayli fazladır. Kedi beslemek isteyenler kedilerin sevmediği şeyleri de araştırmaktadırlar. Kedilerin sevmediği pek çok kokular yer almaktadır. Kediler beslenmesi hassas olan canlılar arasında yer almaktadır. Son aylarda kedilerin sevmediği kokular ile ilgili araştırmalar yapılmaktadır. Peki kedilerin sevmediği kokular hangileridir? İşte kedi yetiştiriciliği ile ilgili tüm detaylar.

Kedilerin Sevmediği Kokular Hangileridir

Kedi beslerken kedileri sevmediği kokulardan uzak tutmak gerekir. Kedilerin sevmediği pek çok koku vardır.

Kedilerin Sevmediği Kokular Hangileridir?

1) Portakal Limon
Portakal limon kokusundan nefret ederler. Kediler portakal ve limonu da yemezler. Yemedikleri gibi kokularını da hiç sevmezler. Eğer bir evde portakal ve limon kokusu devamlı olarak varsa kediler bu ortamda bulunmak istemez.

2) Muz
Kediler muz kokusundan da hiç hoşlanmaz. Muz kokusu olan yerden hemen uzaklaşmak isterler. Bundan dolayı kedi yetiştirirken muz kokusundan uzak tutak gerekir. Eğer kedi beslerken ulaşmasını istemediğiniz yerler varsa buralarda muz bulundurabilirsiniz.

3) Tuvalet Kokusu
Tuvalet kokusu kedilerin en nefret ettiği kokular arasında yer almaktadır. Tuvaletleri temiz tutmak kedi beslerken son derecede önemli bir noktadır. Kötü kokunun evlerden uzaklaşması kedi sağlığı için de yine önemlidir. Kötü koku olduğu durumda ise kedide tuvalet eğitimi de olmaz.

4) Balık Kokusu
Kedilerin en sevdiği kokulardan balık kokusu gelmektedir. Fakat bozulmuş balığın kokusundan insanların nefret ettiği gibi kediler de nefret etmektedir. Kediler bozuk balık kokusu olan yerlerde durmak istemezler. Kediler bozuk balık kokusundan hiç hoşlanmazlar ve bulunduğu bölgeyi terk ederler.

5) Biber ve Hardal
Biber ve hardal kokusu da bir diğer nefret ettiği kokular arasındadır. Yemek yerken özellikle biber ve hardalın kokusunu alan kediler hemen miyavlamaya başlar ve oradan uzaklaşmak isterler. Özellikle biber kokusunu hiç sevmezler.