Eğitim Kemik Doku Nedir? Kısaca Kemik Doku Hücrelerine Ne Ad Verilir?

Kemik Doku Nedir? Kısaca Kemik Doku Hücrelerine Ne Ad Verilir?

08.12.2021 - 04:46 | Son Güncellenme:

En sert, en güçlü ve aynı zamanda en önemli dokular içerisinde kemik doku gelmektedir. Taşımış olduğu vitamin ve mineral deposu ile beraber oluşumunu sağlar. Peki, kemik doku nedir? Kısaca kemik doku hücrelerine ne ad verilir? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Kemik Doku Nedir Kısaca Kemik Doku Hücrelerine Ne Ad Verilir

Vücudun en önemli ve en güçlü yapı taşları içerisinde kemik doku gelmektedir. Aynı zamanda vücudu koruyan, hareket etmesine olanak veren ve destekleyen yapı olarak anlatmak mümkündür. Bununla birlikte kemik doku hücreleri yer alır ve farklı isimler üzerinden ifade edilir.

Kemik Doku Nedir?

Vücudu oluşturan dokular arasında en sert olan kemik dokusudur. Bununla birlikte gerçek anlamda organizmayı koruyan, ayrıca destek görevi gören doku olarak ifade edilebilir. Diğer taraftan organizmaların kalsiyum deposu olarak da anlatmak mümkündür. Kalsiyum açısından doymuş olduğundan dolayı sert bir yapıya sahip olduklarını söylemek mümkün. Bu sebepten dolayı vücudu birçok dış etmenden koruyan en önemli yapı taşları arasında geliyor.

Kısaca Kemik Doku Hücrelerine Ne Ad Verilir?

Kemik dokusu hücreleri üzerinden ele alınmak suretiyle bir araya gelir ve kemikleri oluşturur. Bu doğrultuda aynı zamanda kemik dokusu hücrelerine belli bir isim verilmektedir. Bu isim ise osteojenik hücreler olarak bilinir. Diğerleri ismi üzerinden ise farklılaşmış mezenkim hücreleri olarak ifade edilir. Mitoz bölünme yaşarlar ve kemik oluşumu sırasında oldukça aktiflerdir.

Kısa ve uzun kemikler ile beraber yassı kemiklerin oluşumu noktasında önemli bir yer taşıdığını ifade etmek mümkün. Kalsiyum deposu olması üzerinden bu noktada hücrelerin bir araya gelmesi eşliğinde dokular ortaya çıkar. Aynı şekilde dokuların bir araya gelmesi üzerinden ise bu defa kemik dokusu meydana gelmektedir. Bu da vücudun değişik bölgelerinde yer alan kemiklerin yapısı ve görevlerine bağlı olarak oluşmasını sağlar.