Eğitim Kemoterapi Ne Demek? Kimlere Kemoterapi Yapılır?

Kemoterapi Ne Demek? Kimlere Kemoterapi Yapılır?

05.04.2021 - 02:40 | Son Güncellenme:

Çok ciddi hastalık sorunları söz konusu olduğu vakit kemoterapi ön plana çıkar. Belli başlı hastalıklara bağlı olarak uzman doktorlar bünyesinde ele alınır. Peki Kemoterapi ne demek? Kimlere kemoterapi yapılır? İşte bu konuda merak edilenler

Kemoterapi Ne Demek Kimlere Kemoterapi Yapılır


Birçok önemli hastalık için son ve en önemli çarelerden biri olarak kemoterapi öne çıkar. Tabii kemoterapinin aynı zamanda belli başlı bazı ve ciddi yan etkileri de olabiliyor.

Kemoterapi Ne Demek?

Kelime anlamı üzerinden bakıldığı vakit kemoterapi, ‘İlaçla tedavi’ şeklinde ifade edilir. Genel tanımı üzerinden ise kanserli hücrelerin ortadan kaldırılması ve kişinin iyileşmesi için yapılan bir çeşit yöntemdir. Bu yöntem çok ciddi ve ağır ilaçlar doğrultusunda ele alınarak uygulanır.

Kimlere Kemoterapi Yapılır?

Kemoterapi genel olarak kanser hastaları için uygulanır. Kanser ve tümör ölü hücreler ve yapılar adına, bu yapıların yıkımı için gerçekleştirilir. Bazı bir kanser belirtilerini iyileştirmek ve ayrıca kanserli hücreleri öldürmek temel unsurdur. Bu durum kişinin hayat ömrünü uzatabilir ya da hastalıktan tamamen kurtulma şansını verebilir. Hastanın kemoterapiye verecek cevaba bağlı olarak bu değişkenlik gösterir.