Eğitim KHAS yeniliklerle akademik yıla hazır

KHAS yeniliklerle akademik yıla hazır

12.08.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kadir Has Üniversitesi (KHAS), bu yıl başlattığı KHAS Sıralama Bursu ile başarı sıralamasında üst sıralarda yer alan öğrencilere ek yüzde 25 burs veriyor.

KHAS yeniliklerle akademik yıla hazır

Bu kapsamda, ilgili puan türlerinde belirtilen başarı sıralamalarına giren, ücretli ya da yüzde 50 burslu programlara yerleşen adaylara, ücretli programlar için yüzde 25; yüzde 50 burslu programlara yerleşenler için ise ilave yüzde 25 burs sağlanıyor. Böylece adaylar, burs miktarını yüzde 75’e kadar çıkartabiliyorlar.

Haberin Devamı

Üniversite bu yıl, geliştirdiği yeni eğitim modelini de öğrencilerle buluşturacak. Uzmanlık eğitiminin ağırlıklı olarak ikinci sınıftan itibaren verildiği yeni eğitim modelinde, 4 yıllık programların birinci yılına özel ortak bir Çekirdek Program hazırlandı. Geleneksel sınav yöntemlerinin kullanılmadığı programın ilk döneminde ortak 5 ders alan öğrenciler bir de sosyal sorumluluk projesi geliştirerek uygulamaya geçiriyor. İkinci dönemde ise ortak havuzda sunulan dersler arasından kendi alan derslerine geçiş yapıyorlar. Öğrenciler 2. sınıftan itibaren ise proje tabanlı bir eğitim modeline geçerek her dönem en az iki proje hazırlıyorlar. Her bir proje için öğrencinin hem bir akademik mentoru, hem de sektörün temsilcilerinden bir mentoru bulunuyor.