Eğitim Kimyasal Türler Arası Etkileşimler Nedir? Kısaca Konu Anlatımı

Kimyasal Türler Arası Etkileşimler Nedir? Kısaca Konu Anlatımı

24.03.2022 - 16:31 | Son Güncellenme:

Kimyasal türler arasında farklı etkileşimler gerçekleştiğini söylemek mümkündür. Özellikle kimyasal türler arası etkileşimlerin neler olduğu öğrenilmek istenmektedir. Bu yüzden kimyasal türler hakkında da bilgi sahibi olunmak istenmektedir. Sizin için kimyasal türler arası etkileşimler nedir? Kısaca konu anlatımı ne şekildedir tüm detayları ile derledik.

Kimyasal Türler Arası Etkileşimler Nedir Kısaca Konu Anlatımı

Kimyasal türler arası etkileşimler, iki farklı şekilde incelenmektedir. Bunlardan birincisi güçlü etkileşimler olurken ikincisi ise zayıf etkileşimler olarak ifade edilebilir. Kimyasal türler arasındaki etkileşimler farklılık gösterebilmektedir.

Haberin Devamı

Kimyasal Türler Arası Etkileşimler Nedir?

Kimyasal türler arası etkileşimler; güçlü etkileşimler ve zayıf etkileşimler olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Çekme kuvvetleri ve itme kuvvetleri aynı anda gelişmektedir. Çekme kuvvetinin itme kuvvetinden fazla olması durumunda ise kimyasal bağ oluşumu meydana gelir. Güçlü etkileşimler; kovelent bağ, iyonik bağ ve metalik bağ olarak bilinmektedir. Güçlü etkileşimler aynı zamanda kimyasal bağ olarak da ifade edilebilmektedir.

Bir diğer etkileşim türü ise zayıf etkileşimler olarak ifade edilebilir. Zayıf etkileşimler ise fiziksel bağlar olarak bilinmektedir. Kimyasal türler arasında meydana gelen itme ve çekme kuvvetinin ise aynı anda gerçekleştiğini söylemek mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı

Kısaca Konu Anlatımı

Kimyasal etkileşimler; zayıf etkileşimler ve güçlü etkileşimler olarak ikiye ayrılmaktadır. Zayıf etkileşimler; fiziksel bağlar olarak bilinmektedir. Aynı zamanda maddelerin molekülleri arasında da etkili olduğu söylenebilir. Zayıf etkileşimler de kendi içerisinde ikiye ayrılmaktadır. Birincisi Van der Waals kuvvetleri ikincisi ise hidrojen bağları olarak ifade edilebilir.

Kimyasal türler arasında kimyasal bir bağ oluşmasına neden olan etkileşimler ise güçlü etkileşimler olarak bilinmektedir. Güçlü etkileşimler ise kendi içerisinde üçe ayrılmaktadır. Kovelent bağ, iyonik bağ ve metalik bağ güçlü etkileşimlere örnek olarak verilebilmektedir. Kimyasal türlerin birbirlerine yaklaştıklarında gösterdikleri tepkilere göre etkileşimlerin hangi tür olduğu da anlaşılmaktadır.