Eğitim Kinetik Enerji Formülü Nedir, Ne İşe Yarar?

Kinetik Enerji Formülü Nedir, Ne İşe Yarar?

07.06.2021 - 12:38 | Son Güncellenme:

Türkçede kinetik olarak bilinen kelime Fransızcadan dilimize geçmiştir. Kinetik kelimesi isim olarak hareket olaylarını incelemekte olan bir bilim dalı anlamına gelmektedir. Ayrıca kimya bilimi de kinetik konusuna değinmektedir. Kimyadaki kinetik, hareket ile ilgili olup, hareket vasıtasıyla oluşan anlamındadır. Ayrıca kinetiğin enerji biliminde de kullanıma bulunmaktadır. Peki, enerji biliminde kinetik enerji ne demektir? Kinetik enerjinin formülü ne ile hesaplanır. İşte, kinetik enerjinin formülü ve hakkındaki tüm detaylar.

Kinetik Enerji Formülü Nedir, Ne İşe Yarar

Enerji biliminde, kinetik bir tür enerji şeklidir yani hareket içeren bir enerjidir. Kısacası bir madde hareket halinde ise kinetik enerjiye sahip olduğu söylenebilir. 

Haberin Devamı

Kinetik Enerji Formülü Nedir, Ne İşe Yarar?

Kinetik enerji birimi "joule" olarak bilinir ve j harfi ile ifade edilir. Enerji formülünün ifade edilmesi şu şekildedir:

iş = kuvvet X yer değiştirme

Burada iş "w" harfi ile gösterilir yani w = kinetik enerji değişimi anlamına gelir. Kuvvet "F" harfi ile yer değiştirme ise "x" harfi ile ifade edilir. Sabit olan bir kuvvet altında doğrusal bir yolda yol alan enerji kuvvetinin yaptığı işe eşittir