Eğitim Kiraz Çekirdeği Nasıl Çıkarılır? Kiraz Çekirdeği Ayıklama Yöntemleri...

Kiraz Çekirdeği Nasıl Çıkarılır? Kiraz Çekirdeği Ayıklama Yöntemleri...

10.05.2021 - 14:39 | Son Güncellenme:

Kiraz, yazın en sevilen meyveleri arasında yer alır. Kirazı, yazdan buzluğa atarak kışın da tüketmek isteyen pek çok kişi öncelikle kirazın çekirdeğini çıkartmak istiyor. Pratik ve kolay bir şekilde kirazı çekirdeklerinden ayırarak siz de kışlık hazırlıklarınızı kolay bir şekilde hazırlama şansı bulabilirsiniz. Kiraz çekirdeği nasıl çıkarılır? İşte, tüm detaylar.

Kiraz Çekirdeği Nasıl Çıkarılır Kiraz Çekirdeği Ayıklama Yöntemleri...

Kirazı çekirdeğinden ayırmak için tek tek kirazları ayırmak ve ellerinizi batırmak yerine kullanabileceğiniz çok daha pratik çekirdek çıkarma yöntemleri bulunuyor.

Kiraz Çekirdeği Nasıl Çıkarılır?

Kiraz çekirdeklerini elle ayıklamak oldukça zahmetli ve çevreyi batıran bir iştir. Kiraz çekirdeğini hızlı, kolay ve pratik bir şekilde çıkartmak için pratik yöntemleri tercih edebilirsiniz. Bu sayede ellerinizi kirletmeden ve çok uğraşmadan tertemiz ayıklanmış kirazlar elde edebilirsiniz. Bunun için Çin yemeği ya da şiş kebap için kullanılan çubuklardan veya pipetlerden de yararlanabilirsiniz.

Kirazın sapını çıkardığınız tarafı bir şişenin alt kısmına gelecek bir şekilde üstten pipetle bastırarak çekirdekleri pratik bir şekilde ayıklayabilirsiniz. Bu sayede çekirdekler şişeye iniyor ve kirazlar kolaylıkla ayıklanmış oluyor. Bu sayede kışlık hazırlıklarınızı çok hızlı ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz.

Kiraz Çekirdeği Ayıklama Yöntemleri

Kiraz çekirdeğini pratik bir şekilde ayıklayabilmek için kullanabileceğiniz diğer yöntemler ise,

Haberin Devamı

Kiraz çekirdeği çıkartma aparatını kullanabileceğiniz gibi daha farklı yöntemlerle de kiraz çekirdeğini kolaylıkla çıkartabilirsiniz. Bu yöntemlerden birisi de çekirdeği ataş ile çıkartmaktır. Kıvırdığınız ataşı kirazın sapını çıkarttığınız yerden sokup çektikten sonra çekirdeği çıkartabilirsiniz.

Bir diğer kiraz çekirdeği çıkartma yöntemi ise, büyük çatal iğne ile çıkartmaktır. Çatal iğnenin yuvarlak kısmını kiraza sokup çekerek çekirdeği pratik bir şekilde çıkartabilirsiniz. Bu sayede hem çok düzgün hem de pratik bir şekilde çok miktarda kirazın çekirdeğini çıkarma imkanı da bulabilirsiniz.