Eğitim Kısır Döngü Ne Demek? Kısır Döngü Örnekleri Nelerdir?

Kısır Döngü Ne Demek? Kısır Döngü Örnekleri Nelerdir?

25.02.2021 - 02:42 | Son Güncellenme:

Kısır döngü tamlaması günlük hayatta çok sık kullanılır. Genel olarak kısır döngü yerine kullanılabilecek kelime ya da tamlama sayısı da fazladır. Fakat buna rağmen bu kelimenin anlamı bakımından kullanımı daha kolaydır. Tabi ki de anlamı bilinirse kullanımı daha da etkin bir hale getirilebilir. Bu nedenle kısır döngü ne demek gibi soruların cevaplarını sizler için derledik

Kısır Döngü Ne Demek Kısır Döngü Örnekleri Nelerdir


Kısır döngü bir tamlamadır. Yani iki farklı kelimenin bir araya gelmesi ile farklı bir anlam oluşturur. Bu bakımdan kısır döngü kelimesi günlük hayatta kendine büyük bir pay edinmiştir.

Kısır Döngü Ne Demek?

Kısır döngü genelde olumsuz bir anlama sahiptir. Kelime anlamı bakımından genelde olumsuz bir sonuca defalarca varan eylem ya da gereçtir. Bu bakımdan genelde kısır döngü kelimesinin kullanılması bir tekrar duruma bağlıdır.

Kısır döngü yerine kullanılabilecek pek çok kelime de bulunmaktadır. Tekrar, fasit daire ya da paradoks kelimeleri kısır döngü tamlamasının yerine kullanılabilir. Tabi ki de kısır döngünün anlamı daha olumsuzdur. Bu bakımdan günlük hayatta kendine diğerlerinden daha fazla bir yer edinmiştir.

Kısır Döngü Örnekleri Nelerdir?

Kısır döngüye örnek olarak bir siyasi olay olabilir. Örneğin Kuzey Kıbrıs'ta yer alan bir sonuç için çalışmalar başlatılmaktadır. Bu çalışmaların olumsuz sonuç vermesi durumunda yeni çalışmalar da bunların yerini almaktadır. İşte bu yeni çalışmaların da tekrar eden olumsuz sonuç vermesi durumuna denebilir. Tabi ki de bir duruma kısır döngü demesi için olumsuz olması gerekmektedir. Bunun da bir olumsuz durum olmasından dolayı bu Kuzey Kıbrıs durumu kısır döngüdür.
Bir olaya kısır döngü demek için en az iki ya da üç kere gerçekleşmesi gerekir. Kelimenin tam karşılığını alması adına bu durumun gerçek bir hal alması gerekir.