Eğitim Kkd Nedir, Neyin Kısaltmasıdır? Kkd'ler Hangi Özelliklere Sahip Olmalıdır?

Kkd Nedir, Neyin Kısaltmasıdır? Kkd'ler Hangi Özelliklere Sahip Olmalıdır?

09.03.2021 - 15:27 | Son Güncellenme:

İş sağlığı ve güvenliği kapsamında üretilen koruyucu ekipmanlara KKD denir. Malzeme ve kıyafetlerden oluşan bu ekipmanlar, personelin, işletmenin ve ürünlerin güvenliğini sağlar. Kullanılması zorunlu olan cihazlar da iş kazalarını önlemek ve üretim koşullarını iyileştirmeye yöneliktir. KKD nedir, neyin kısaltmasıdır? KKD'ler hangi özelliklere sahip olmalıdır? Merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını derledik.

Kkd Nedir, Neyin Kısaltmasıdır Kkdler Hangi Özelliklere Sahip Olmalıdır

Kısaca KKD olarak tanımlanan ekipmanlardan bazıları uzmanlık gerektirmektedir. Bununla birlikte her iş yerinde personeller, iş sağlığı ve güvenliği kapsamında eğitim alır. Eğitim sürecinde ekipmanların nasıl kullanılacağına dair bilgi verilir.

Haberin Devamı

KKD Nedir?

KKD, sektöre ve iş yerine göre kullanılması zorunlu olan ekipmanların kısaltmasıdır. Örneğin yüksek katlarda çalışanların mesai saatleri içerisinde kullanması gereken birçok malzeme ve ekipman var. Bunların başında kask ve baret geliyor. İnşaat ve madencilik sektöründe kullanılan koruyucu şapkalar, personeli sert darbelere karşı korur.

İş güvenliği için özel olarak üretilmiş gözlükler ve eldivenler de KKD'nin içerisinde yer alır. Yine yüksek yerlerde çalışanlar için özel olarak üretilmiş halatlar, lanyardlar ve vücut kuşamlarının kullanılması zorunludur.

KKD Neyin Kısaltmasıdır?

KKD - Kişisel Koruyucu Donanım

Başta solunum, el - kol ve vücut koruyucular olmak üzere birçok türü bulunan KKD'ler, iş yerleri tarafından temin edilir. Lifli ve alüminyum eldivenler, ellerin kesilmesini ve zarar görmesini önler. Kimyasallara karşı koruma sağlayan eldivenler ise laboratuvarlarda, sterilizasyon merkezlerinde ve hastanelerde kullanılır.

Haberin Devamı

Kulak ve göz koruyucular da kişisel koruyucu donanım ekipmanları içerisinde yer alıyor.

KKD'ler Hangi Özelliklere Sahip Olmalıdır?

KKDler, personellerin güvenliğini sağlamak için özel olarak üretilir. Bu nedenle aşınmış, yıpranmış, zarar görmüş ekipmanların tespit edilmesi ve kullanılmaması gerekir. Özellikle elektronik cihazların sık sık kontrolü yapılmalı ve arızalı olanlar onarılmalıdır.

Bunun dışında koruyucu eldivenlerin, baretlerin ve vücut koruyucuların yılda bir kez yenilenmesi gerekir.