Eğitim Klasik Soru Nedir, Nasıl Olur? Klasik Soru Türleri Nasıldır?

Klasik Soru Nedir, Nasıl Olur? Klasik Soru Türleri Nasıldır?

25.05.2022 - 04:30 | Son Güncellenme:

Klasik soru, şıkları olmayan sorular olmakadır. Kağıtta sorular bulunmakla birlikte cevaplar ayrıntılı bir şekilde yazılmaktadır. Sayısal dersler için sorulan klasik sorularda, formül yazılmakta olup işlemler atlamadan yapılmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Klasik Soru Nedir, Nasıl Olur Klasik Soru Türleri Nasıldır

Klasik sorulara verilen yanıtlar, çoktan seçmeli sorulardan farklı olarak kişinin konu hakkındaki bilgisini ölçmektedir. Kişiyi farklı açılardan ölçen klasik soru, yoruma dayalı olmaktadır.

Klasik Soru Nedir?

Klasik soru, kısa cevaplar verilmesi mümkün olmayan sorular olarak adlandırılmaktadır. Klasik sorularda tek cevaplı olacak diye bir kaide bulunmamaktadır. Klasik soruların yanıtları kimi zaman birkaç cümle veya paragraftan oluşurken, kimi zaman da tek bir kelime olabilmektedir. Daha çok bilgi analizi ve değerlendirmesi gereken klasik soru, yorum yapma yeteneğini geliştirmektedir.

Klasik Soru Nasıl Olur?

Klasik soru 5N1K kuralına dayanmaktadır. Aynı zamanda sorular geniş ve geçmiş zaman kipleri ile sorulmaktadır. Neden olarak sorulan klasik soruda, yanıt veren kişinin daha fazla bilgi vermesi beklenmektedir. Klasik sorularda soru soruyu doğurmaktadır. İş mülakatlarında klasik soru sorulmaktadır.

Yazılı sınav türü klasik soru, adayların karakter analizini yapmaktadır. Verilen yanıtlardan, adayın yazıya verdiği özen ve sınavdan çıkış süresine kadar bazı çıkarımlar ortaya çıkmaktadır. Geniş formatlı bir sınav türü olmakla birlikte farklı türlerde soru sorulabilmektedir. Klasik sorulara çalışılırken test kitapları kullanılmamaktadır. Klasik sorulara yönelik bir soru bankası bulunmadığından, kompozisyon yazma çalışmaları yapılmaktadır.

Klasik Soru Türleri Nasıldır?

Klasik soru türleri arasında çoktan seçmeli, kompozisyon, çeviri, tanım yapılması, boşluk doldurma ve monografi yer almaktadır. Nadir görülen klasik soru tarzlarından olan doğru yanlış değerlendirmesi de sorulabilmektedir. Yabancı dil alanından girilen sınavlarda klasik soru olarak yabancı dilde verilen metnin Türkçe'ye çevrilmesi istenmektedir. Metin tek bir cümle olabileceği gibi bir paragraf da olabilmektedir.