Eğitim Klinik Psikolog Kimdir, Nedir? Klinik Psikolog Ne İş Yapar?

Klinik Psikolog Kimdir, Nedir? Klinik Psikolog Ne İş Yapar?

21.03.2021 - 16:19 | Son Güncellenme:

Özellikle son dönemlerde insan psikolojisi ile ilgili olan dizilerinde yaygınlaşmasıyla beraber, insanların psikolojiye ilgisi artmış durumdadır. Birçok kişi klinik psikologlara yönelmektedir. Klinik psikolog ile psikiyatrist arasında farklar bulunmaktadır. Klinik psikolog nedir? Klinik psikolog nedir? Klinik psikolog ne işe yarar? İşte son dönemlerde en çok merak edilen klinik psikolog ile ilgili detaylar.

Klinik Psikolog Kimdir, Nedir Klinik Psikolog Ne İş Yapar

Psikiyatri hekimleri ve klinik psikologlar insanların psikolojisi ile ilgilenmektedir. İnsan psikolojisi birçok durumdan etkilenmektedir. Her insanın hayatında psikolojik olarak etkilendiği birçok olay bulunuyor. Son dönemlerdeki psikoloji ile ilgili olan dizilerle beraber insanların klinik psikologlara ve psikiyatristlere bakış açısı değişerek yumuşamıştır.

Klinik Psikolog Kimdir, Nedir?

Klinik psikoloji, psikoloji biliminin alt dallarından biridir. 4 senelik psikoloji bölümünden mezun olunduktan sonra yüksek lisans yapılarak uzman klinik psikolog unvanının alındığı bir bilim dalıdır. İnsanın psikolojik, duygusal, davranışsal, sosyal ve fizyolojik olarak insanları incelemektedir.

Klinik Psikolog Ne İş Yapar?

Klinik psikologlar, hafif düzeye kaygı bozuklukları, uyum sorunları ve duygu durum bozukluklarına sahip olan kişilerin değerlendirilmesini yapar. Klinik değerlendirme, gözlem, görüşme yapılarak kişiye ve vakaya özel şekillenen terapi uygularlar.