Eğitim Kmh Faizi Nedir, Ne Zaman İşler? Kmh Faizi Nasıl Hesaplanır?

Kmh Faizi Nedir, Ne Zaman İşler? Kmh Faizi Nasıl Hesaplanır?

25.07.2022 - 14:08 | Son Güncellenme:

KMH faizi hesaplama tablosu, Kredili Mevduat Hesabı olan kişilerin faiz oranını girerek ne kadar para geri ödeyeceklerini hesaplayabilecekleri bir sistemdir. KMH hesabı ise, ihtiyaç kredisinden daha farklı olarak hesabınıza tanımlanmış ve limiti önceden belirlenmiş olan bir nakit paradır. KMH faizi nedir, ne zaman işler sizler için derledik.

Kmh Faizi Nedir, Ne Zaman İşler Kmh Faizi Nasıl Hesaplanır

 Kredili Mevduat Hesabı (KMH) ise, her türlü kısa vadeli nakit ihtiyacınızı karşılamaya yönelik olarak, vadesiz hesabınızda yeterli bakiye olmaması halinde size bankanın belirlediği limit kadar EFT/havale yapma, para çekme imkanı veren bir çeşit kredi hesabıdır.

Haberin Devamı

 KMH Faizi Nedir?

 KMH hesabı, ihtiyaç kredisinden daha farklı olarak limiti daha önceden belirlenmiş ve hesabınıza tanımlanmış olan bir çeşit nakit paradır.

 KMH Faizi Ne Zaman İşler?

 KMH faizi, hesaptan çekilmiş olan para karşılığında (nakit avans gibi) ödenen bir para miktarıdır. Örneğin, Kredili mevduat hesabınızdan çekmiş olduğunuz para tutarını aynı gün içinde yatırmanız halinde, kullandığınız kredi tutarı için de 3 günlük KMH faizini ödemeniz gerekir. KMH faiz hesaplaması ise, resmi tatillerde ve hafta sonu dâhil olmak üzere günlük olarak yapılır.

 KMH Faizi Nasıl Hesaplanır?

 TCMB’nin 1 Nisan 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere belirlemiş olduğu akdi faiz oranı ise, aylık %1,25 gecikme faiz oranı da aylık olarak %1,55’tir. KMH faiz hesaplaması ise, hafta sonu ve resmi tatillerde de dâhil olmak üzere günlük olarak yapılır.