Eğitim Kokulu Taş Nedir? Evde Nasıl Kokulu Taş Yapılır?

Kokulu Taş Nedir? Evde Nasıl Kokulu Taş Yapılır?

03.01.2022 - 17:27 | Son Güncellenme:

Son dönemlerin en trend ürünleri arasında olan kokulu taşlar özel olarak hazırlanabilen son derece şık ve hoş kokulu dekorasyon ürünlerindendir. Her ne kadar alçı tozuna benzese de hammaddesi aslında oldukça farklı olan kokulu taş hakkında bulunan bütün bilgileri sizler için derledik.

Kokulu Taş Nedir Evde Nasıl Kokulu Taş Yapılır

Üç farklı hammadde ile yapılabilen kokulu taş, evinizde uzun ömürlü olarak kullanabileceğiniz dekorasyon ürünlerinden biridir.

Kokulu Taş Nedir?

Kokulu taş alçı tozuna benzer yapıdan yapılan renkli ve kolay şekil alabilen bir madde ile yapılan evlerde veya birçok farklı alanda kullanılabilme özelliğine sahip özel bir dekorasyon ürünüdür. Birçok farklı kalıp içerisinde kokulu taşlarla dekoratif ürünler yapılabilir. Günümüzde özellikle özel günler için hazırlanan süsler için kullanılmaktadır.

Evde Nasıl Kokulu Taş Yapılır?

Kokulu taş yapımından önce mutlaka bütün malzemelerin eksiksiz olarak temin edilmesi gerekir. Yapım aşaması sırasında ölçülü bir karışım hazırlamak daha kaliteli bir kokulu taş elde etmenize yardımcı olur. Kullanacağınız kap ve kalıplar dışında mutlaka ekstra kap bulundurun. Kokulu taş yapmak için belirli başlı malzemelere ihtiyaç duyulmaktadır, kokulu taş yapmak için gerekli olan malzemeler ise şu şekildedir;

Haberin Devamı

Kokulu Taş Tozu

Boya

Su

Koku Esansı

Silikon Kalıp

Kap

Karıştırma Çubuğu

Hassas Terazi

Kokulu taş yaparken kullanacağınız tozu göz kararı veya uyguladığınız tarife göre belirleyebilirsiniz. Kalıbınıza uygun, kokulu taş tozunu bir kap içerisine alın. Genel olarak yarı, yarıya bir ölçü kullanın. Ortalama her iki kaşık toz için, bir kaşık su koyun. Ancak kalıbınıza göre oranları değiştirebilirsiniz.

Çalışma sırasında mutlaka ölçülerinizi kayıt edin. Sonrasında kokulu taş tozu içerisine istediğiniz rengi atın, ortalama üç damla kadar renk atmanız gerekmektedir. Rengi koyulaştırmak için miktarı arttırabilirsiniz. Bütün malzemeleri bir çubuk ile karıştırınız, homojen bir kıvam elde ediniz. Sonrasına alıştırdığınız kalıplara, karışımı dökünüz. Kuruma işleminden sonra kabı sallayarak, kokulu taşı çıkarınız.