Eğitim Koltuk Altı Kokusu Nasıl Giderilir? Ter Kokusu Nasıl Geçer, Nasıl Önlenir?

Koltuk Altı Kokusu Nasıl Giderilir? Ter Kokusu Nasıl Geçer, Nasıl Önlenir?

20.05.2021 - 01:52 | Son Güncellenme:

İnsanlar havanın sıcak olmasıyla veya yoğun hızlı hareket etmesinden dolayı terleyebiliyor. İnsan vücudunun bazı bölgelerinde ter bezleri bulunuyor. Özellikle koltuk altının terlemesi kötü kokulara neden olabiliyor. Kişiler koltuk altında oluşan kokuları nasıl engelleyeceğini araştırıyor. Koltuk altı kokusu nasıl giderilir? Ter kokusu nasıl geçer, nasıl önlenir? Ter konusu hakkında detayları derledik.

Koltuk Altı Kokusu Nasıl Giderilir Ter Kokusu Nasıl Geçer, Nasıl Önlenir

Koltuk altı kokusu, koltuk altının terlemesiyle meydana gelen durumdur. Koltuk altı kokusunun engellenmesi, deodorant kullanımıyla mümkündür.

Haberin Devamı

 Koltuk Altı Kokusu Nasıl Giderilir?

 Ter kokusu kişilerin yaşadığı sorunlardan bazılarıdır. Fazla terleyen kişiler, terlerin kurumasıyla birlikte bölgesel olarak kokabiliyor. Koltuk altı bölgesi de, yoğun terleme yaşanan kısımdır. Koltuk altının terlemesi kişiler tarafından fark edilmediğinde, terlerin kuruması kokuya yol açıyor. Koltuk altında bulunan ter bezleri aktif olarak çalıştığında, terleme yapıyor. Yaşanan terlemeler sonucunda kişilerde kokma durumu görülebiliyor.

 Kokunun önüne geçmek adına, kullanılan ter kokusu ürünleri bulunuyor. Terlemesini engellemeyen bireyler, genellikle deodorant yardımıyla kokulardan kurtulabiliyor. Özel olarak üretilen deodorantlar, hem terlemenin hem de kokunun önüne geçebiliyor. Özellikle sıcak yaz aylarında en çok terleme görülen bölgelerden biri de, koltuk altlarıdır. Koltuk atlarına deodorant sıkılması, koku oluşumunu engelleyecektir.

Haberin Devamı

 Ter Kokusu Nasıl Geçer? Nasıl Önlenir?

 Terleme sonucunda vücutta koku hissedilebiliyor. Bölgesel olarak en çok ter gözlemlenen bölge, koltuk altlarıdır. Kişiler yoğun terleme sonrasında, mutlaka deodorant ürünlerini tercih etmelidir. Ter kokularına karşı olarak özel üretilen deodorantlar, terlerin koku yapmasına engel oluyor ve rahatsız edici durumları engelliyor.

 Kişiler işe giderken veya dışarıdayken, hareket etmesinden dolayı terleyebiliyor. Oluşan terleme etrafta bulunan bireyleri oldukça rahatsız edebiliyor. Terleme oranı yüksek olan bireylerin, bölgesel deodorant bulunması gerekir. Eğer çok terleme yaşanıyorsa, deodorant kişilerin yanında veya çantasında taşınabilir.