23.02.2022 - 16:45 | Son Güncellenme:
Kompozit dolgu, diş yapısı bozuklarının düzeltilmesi için kullanılan bir dolgu olarak ifade edilebilir. Diş yapısının onarımı için kompozit dolgunun sıklıkla kullanıldığını söylemek mümkündür. Dişlerde meydana gelen kırık, çatlak ve çürük gibi sorunların tedavisinde tercih edilmektedir.
Kompozit Dolgu Nedir, Nasıl Yapılır?
Kompozit dolgu dişlerde meydana gelen, kırık, çatlak ve çürük gibi problemlerden kaynaklanan sorunların tedavi edilmesi için uygulanmakta olan bir yöntem olarak bilinmektedir. Kompozit dolgu hem ön dişlerde hem de arka dişlerde uygulanabilmekte olan bir tedavidir. Kompozit dolgu, lokal anestezi ile kolay bir şekilde uygulanabilmektedir. Kompozit dolgu dişin orijinal yapısına en yakın şekilde yapılır. Kompozit dolgular diş ile aynı renkte olduğu için estetik bir görünüme sahiptir.
Kompozit Dolgu Ne Kadar Dayanır?
Kompozit dolgular yaklaşık olarak 7 ila 10 yıl kadar ağızda kalabilmektedir. Kompozit dolguyu uygulayan merkezin tecrübesi dayanma süresi üzerinde oldukça etkilidir. Aynı zamanda kişinin ağız ve diş sağlığına dikkat etmesine bağlı olarak da süre değişiklik gösterebilmektedir. Kompozit dolgu bitiminde yapılan cila da oldukça önemli bir unsur olarak ifade edilebilmektedir.