Eğitim Konsern Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Konsern Amaçları Nelerdir?

Konsern Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Konsern Amaçları Nelerdir?

19.04.2022 - 01:19 | Son Güncellenme:

Konsern bir veya birden fazla şirketlerin mali durumunun çökmesi durumunda bir şirketin çatısı altında toplanarak tüzel kişiliğini kaybetme karşılığında borçlarını devir etmeleri ve çatısı altına giren şirket tarafından devir borçların ödenmesi yani kısaca şirket birleşmesi olarak hukuki işlev ve uygulama şeklinde ifade edilmektedir. Şirketler hukuku ve Ticaret hukukunda geniş bir şekilde ele alınmaktadır. İşte, konsern hakkında tüm detaylar.

Konsern Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Konsern Amaçları Nelerdir

Konsern, Mali durumu bozuk olan firmalar eğer halka arz edilmiş hisse senetleri var ise devralan şirket bünyesindeki hisse senetleri ile birleştirilir. Dolayısıyla piyasaya olumlu bir gösterge ile değer artışı sağlanmaktadır.

Haberin Devamı

 Konsern Nedir?

 Şirketler hukuku çercevesinde her şirket bağımsız bir tüzel kişi olarak ekonomik faaliyetini sürdürmek şeklinde tanımlanmaktadır. Konsern ise en az iki ve daha fazla şirketin kendi tüzel kişiliğini sona erdirerek diğer firma ile birleşmesi ile ifade edilmektedir.

 Konsern TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

 Konsern sözlük anlamı olarak net bir bilgi bulunmamakla birlikte ekonomik ve finans alanında kullanılan terim sözcükler arasındadır.

 Konsern Amaçları Nelerdir?

 Konsern uygulamasının en büyük amacı konsern yapmak isteyen firmanın finansal zarar ve borçlarını çatısı altına giren firmaya devretmesi olmaktadır. Karşılığında tüm bağımsızlığı sona erecek ve diğer şirketin kimliği ile faaliyetini sürdürmeye devam edecektir. Özellikle hisse senedi olan firmaların senet ortaklığı başlamakta ve gelir kaynaklarını artırmayı amaçlar arasında sayılmaktadır.

Haberin Devamı

 Piyasada iflas ve icra gibi tüzel kişiliğin zedeleyici imajını yaşamamak adına şirketler konsern yöntemini kullanmaktadırlar böylece faaliyetlerine ekonomik olarak sürdürmeye devam etmektedirler.

 Konsern şirketleri sadece mali yani ekonomik yönden bir bağlayıcılığı söz konusu olmaktadır.