Eğitim Konsolosluk Nedir, Büyükelçilikten Farkı Nedir? Konsolos Ne İş Yapar?

Konsolosluk Nedir, Büyükelçilikten Farkı Nedir? Konsolos Ne İş Yapar?

15.03.2021 - 16:06 | Son Güncellenme:

Dünyanın globalleşmesiyle birlikte, bireysel olarak çeşitli ülkelere yayılmaya başladık. Artık yabancı ülkeler bize eskiden olduğu kadar uzak değil. Böyle bir ortamda, konsolosluk ve büyükelçilik gibi kavramların da önemi ön plana çıkıyor. Konsolosluk ve büyükelçilik neden iki farklı kurumdur? Konsolosluk nedir? Yabancı ülkelerle iletişim kurma ile ilgili olan bu kavramları sözleri için derledik.

Konsolosluk Nedir, Büyükelçilikten Farkı Nedir Konsolos Ne İş Yapar

Konsolosluk, yabancı ülkelerde bulunan vatandaşlarımızı korumak adına çalışan kurumların başında gelmektedir. Bu amaçla, çeşitli ülkelerde konsolosluklar bulunduruyoruz. Yabancı ülkelerde, vatandaşlarımızın başına tehlikeli olayların gelmesi mümkündür. Vatandaşlarımızı korumak adına yabancı ülkelerde bulunan konsolosluklarımız tüm hızıyla çalışıyor.

Haberin Devamı

Konsolosluk Nedir?

Konsolosluklar, bir ülkenin farklı ülkelerde açma hakkına sahip olduğu bir kurumdur. İyi ilişkilerin geliştirildiği tüm ülkelerden birer konsolosluk açma imkanı bulunmaktadır. Konsolosluklar, açan olan ülke tarafından yabancı ülkede bulunan vatandaşlarını korumak adına çalışmaktadır. En yetkili konsolosa, başkonsolosluk denmektedir. Tüm konsolosluklar, kendi vatandaşlarını koruyabilmek adına gerekli imkanlara sahiptir.

Konsolosluk ile Büyükelçilik Arasındaki Fark Nedir?

Konsoloslukların, kendi vatandaşlarını korumak adına açıldığını biliyoruz. Büyükelçilik ise bir ülkenin başkanını diğer ülkede temsil eden en üst düzeydeki diplomattır. Dünya üzerinde yüzlerce ülke bulunmaktadır ve bir ülke onlarca ülkeyle iletişim halindedir. Büyükelçilikler, bağlı olduğu ülkenin devlet başkanının temsil eder ve iletişimin çok daha hızlı ve başarılı şekilde gerçekleşmesini amaçlar.