Eğitim Kopyala Yapıştır Nasıl Yapılır? Windows Ve Mac Bilgisayarlarda Copy Paste Nasıl Yapılır?

Kopyala Yapıştır Nasıl Yapılır? Windows Ve Mac Bilgisayarlarda Copy Paste Nasıl Yapılır?

19.05.2021 - 03:18 | Son Güncellenme:

Bilgisayarlarda kişilerin işlemlerini kolaylaştıran birçok farklı özellik bulunuyor. Kopyala ve yapıştır işlemleri kişilerin yapmak istediği işlemlerdir. Bu işlemlerin nasıl yapılacağı bilgisayar kullanıcıları tarafından merak ediliyor. Özellikle Windows ve Mac bilgisayarlara sahip olan kişiler bilgi sahibi olmak istiyor. Kopyala yapıştır nasıl yapılır? Windows ve MAC bilgisayarlarda copy paste nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kopyala Yapıştır Nasıl Yapılır Windows Ve Mac Bilgisayarlarda Copy Paste Nasıl Yapılır


Kopyala yapıştır yapmak için, belirlenen bir yazı veya dosya seçilmelidir. Dosyaya sağ tıklanarak, kopyala seçeneğine basılmalıdır. Daha sonra kopyalanması istenen alınan sağ tıklayarak yapıştır sekmesi kullanılır.

Kopyala Yapıştır Nasıl Yapılır?

Bilgisayarla gün geçtikçe kullanıcılara birçok farklı özellikle sunuyor. Kişiler bilgisayarlarda bulunan tüm özellikler öğrenmek adına bazı araştırmalar yapıyor. Kopyala yapıştır işlemleri bilgisayarlarda çok işe yarayan bir özelliktir. Kişiler bir dosyayı veya yazıyı nasıl kopyalayacağını araştırabiliyor. Kişiler herhangi bir dosyayı kopyalamak istediğinde bazı işlemler yapması gerekiyor. Özellikle dosya üzerine sağ tıklayarak, kopyala sekmesine basılmalıdır. Bu sayede dosya kopyalama işlemine hazır hale getirilir.

Daha sonra kopyalanmak istenen alana veya dosya içerisine girmek gerekiyor. Bu durumda kopyalanacak olan alan tamamen kişiler tarafından seçiliyor. Kişiler kopyalamak istediği alana girerek, sağ tıklayıp yapıştır sekmesini kullanmalıdır. Bu işlemle birlikte dosyanın büyüklüğüne göre kopyalama işlemi gerçekleştirilir. Büyük olan dosyaların belirli bir zamanda yapıştırma işlemi devam edebiliyor. Kişiler bu işlemleri beklemeli ve iptal etmemelidir.

Windows Ve MAC Bilgisayarlarda Copy Paste Nasıl Yapılır?

Copy paste işlemleri birçok işletim sisteminde yapılabilen bir işlemdir. Özellikle Windows ve MAC bilgisayarları kullanan kişiler copy paste işlemlerini nasıl yapacağını merak edebiliyor. Kişiler bu işlemleri kolayca yapabiliyor. Copy paste işlemlerinin birçok kısa yolu da bulunuyor. Kopyalanacak olan dosya seçilerek, klavyeden ctrl + c tuşuna basılır ve kopyalanır. Daha sonra kopyalanacak olan alana giriş yaparak, klavye tuşlarından ctrl + v tuşuna basılmalıdır.

Bu sayede dosyanın kopyalandığı görülecektir. Dosyaların kopyalanma işlemi geri alınabilmesi için ctlr + z tuşlarına basmak yeterli olacaktır. Bunun yanı sıra, dosyalara sağ tıklanarak kopyala seçeneği kullanılabilir. Daha sonra ekranın herhangi bir boş kısmına sağ tıklanarak yapıştır seçeneğine basılır.