Eğitim ‘Korona mezunları iş bulamayacak’

‘Korona mezunları iş bulamayacak’

16.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Atılım Üniversitesi öğrencilerinin “Yüz yüze eğitimden ciddi anlamda zarar gördükleri, bu eğitim sisteminin diğer üniversitelerdeki gibi sonlandırılması, uzaktan, online eğitim sistemine geçilmesi, vize sınavlarının online yapılması” konusunda Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) yaptıkları başvuru, önceki gün TBMM Karma Alt Komisyonu’nda görüşüldü.

‘Korona mezunları iş bulamayacak’

 

Komisyon’da savunma yapan Rektör Prof. Dr. Mehmet Yıldırım Üçtuğ, “Şu anda iş yerleri, firma sahipleri, insan kaynakları departmanlarının söylediği bir cümle var: ‘Korona dönemi mezunlarını işe almayın.’ Artık ‘korona dönemi mezunu’ diye bir kavram oluştu” dedi.

Haberin Devamı

ABD’de yapılan bir çalışmaya göre, bir dönemlik eğitim kaybının ülke ekonomisine 2030’daki zararının yaklaşık 30 milyar dolar olacağını kaydeden Üçtuğ, “Bu, bir dönem kaybıydı. Biz ülke olarak üç dönem kaybettik. Kovid-19’dan aldığımız en büyük zararın eğitim olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Vize ve ara sınavları yüz yüze yaptıklarını hatırlatan Üçtuğ, bazı öğrencilerin, üniversiteyi birçok kamu kurumuna şikâyet ettiğini söyledi ve ekledi: “Şikâyet eden öğrencilerin bir kısmının isimleri bize de iletildi. Her gelen isme, öğrenci bilgi sisteminden baktım. Bir önceki dönemde ortalaması 0,5 olan öğrencilerin bahar dönemi ortalaması 3,50. Bu, aslında gençlerimiz açısından beni çok hayal kırıklığına uğrattı.”

Haberin Devamı

Evde yapılan sınavda güvenliği sağlamanın mümkün olmadığını dile getiren Üçtuğ, “Geçen bahar döneminde Türkiye’deki hiçbir üniversite öğrencisi eğitim almadı. Hiçbir şey öğrenmediler. Hepsi geçtiler. Hepsinin notları inanılmaz arttı. Bir tek bizim... Bu yüzden inanılmaz öfkeliler. ‘Bütün arkadaşlarımız, diğer üniversitelerde kopya çekiyor. Siz bize neden izin vermiyorsunuz?’ diyorlar. Bize olan tepki bu” dedi.