Eğitim Kuantum Fiziği Nedir? Kuantum Fiziği İle İlgili Kitaplar Ve Filmler Nelerdir?

Kuantum Fiziği Nedir? Kuantum Fiziği İle İlgili Kitaplar Ve Filmler Nelerdir?

23.02.2021 - 16:40 | Son Güncellenme:

Fizik biliminin bir alt dalı olan kuantum mekaniği, maddelerin ve atom altı parçacıkların yapısını inceleyen bilim dalıdır. Kuantumda, füzyon, nötron, ışık gibi temel kavramlar farklı bir boyutta ele alınır. Buna göre madde, atom - atom altı parçacıkları ve kuark olmak üzere üç bölüme ayrılır. Sadece elektronlar tek parça olup diğer tüm maddeler birçok elementin birleşiminden oluşur. Kuantum fiziği nedir? Kuantum fiziği ile ilgili kitaplar ve filmler hangileri? Merak eden okurlar için ayrıntılı bir şekilde derledik.

Kuantum Fiziği Nedir Kuantum Fiziği İle İlgili Kitaplar Ve Filmler Nelerdir

20. yüzyılın başında Albert Einstein'ın gerçekleştirdiği çift yarık deneyi, Kuantum evreninin kurallarının belirlenmesinde etkili olmuştur. Işığın ve elektronların etkilerini gözler önüne seren bu deney, daha sonra Thomas Young tarafından geliştirilmiştir. Bu deneye göre temel fizik kurallarının öne sürdüğü fotoelektrik etkileri, bulunulan konuma ve ışığın dalga boyuna göre farklılık gösterebilir.

Haberin Devamı

 Kuantum Fiziği Nedir? 

 Kuantum fiziğinin temelinde elektronların aynı zaman dilimi içerisinde birden fazla yerde olma teorisi yer alır. Bilgi felsefesi ve matematik gibi farklı disiplinleri de kapsayan kuantum fiziğine göre, hem elektronlar hem de atom altı parçacıkları, temel fizik kurallarının öngördüğünden farklı hareket edebilir. 

 Elektronlar bazen atoma yaklaşırken bazen tamamen uzaklaşabilir. Albert Einstein'ın yaptığı bir dizi deneyden sonra atom altı parçacıklarının kütlesinin olmadığı ortaya çıktı. Kısaca, kuantum fiziği hem maddelerin hem de zamanın temel fizik kurallarından farklı bir şekilde yorumlanmasına dayalı bir disiplindir. 

 Kuantum Fiziği ile İlgili Kitaplar ve Filmler Nelerdir? 

Haberin Devamı

 Kuantum Fiziği ile ilgili kitaplar: 

 1- Steven L. Manly - İzafiyet ve Kuantum Fiziği 

 2- Werner R. Loewenstein - Zihnin Fiziği 

 3- Hermann Haken - Atom ve Kuantum Fiziği 

 Kuantum Fiziği ile ilgili Filmler 

 1- Mr. Nobody 

 2- Bugün Aslında Dündü 

 3- Coherence - Paralel Evren 

 4- Interstaller