Eğitim Küçük İşletme Nedir, Kaç Kişi Çalışır? Küçük İşletme Örnekleri Nelerdir?

Küçük İşletme Nedir, Kaç Kişi Çalışır? Küçük İşletme Örnekleri Nelerdir?

25.05.2022 - 14:30 | Son Güncellenme:

Mekan ve sayı olarak az olan işletmelere küçük işletmeler denmektedir. Bu işletmeler genellikle şahsi işletmeler olarak karşımıza çıkmaktadır. Esnaflar bu küçük işletmelere örnek olarak gösterilebilir. Bunun dışında büyük işletmeler bünyesinde çalışan işletmeler de küçük işletmeler olarak adlandırılmaktadır. Tüm bunlar doğrultusunda kendi halinde faaliyet gösteren işletmeler de birer küçük işletme olarak bilinmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Küçük İşletme Nedir, Kaç Kişi Çalışır Küçük İşletme Örnekleri Nelerdir

 Küçük işletme; çalışan, faaliyet ve kazanç konusunda küçük olan işletmelerdir. Genellikle esnaflar bu işletme grubuna girmektedir. İşletmelerin bulunduğu yer de küçük olmaktadır. Bu tarz işletmeler genellikle büyük işletmeler adına faaliyet göstermektedir.

Haberin Devamı

 Küçük İşletme Nedir, Kaç Kişi Çalışır?

 Küçük işletme, potansiyeli fazla ancak az çalışan sayısı bulunan işletmedir. Bu işletmede faaliyet azdır ve bunun yanında elde edilen kazanç da az olmaktadır. Küçük esnaflar küçük işletmeler kapsamına girmektedir. Bunlar dışında küçük işletmelerde yüzlerce çalışan yoktur. Bu tarz işletmelerde en fazla elli çalışan sayısı bulunmaktadır.

 Küçük İşletme Örnekleri Nelerdir?

 Bir işletmeye küçük demek için bir kişi veya en fazla elli kişi olması gerekmektedir. Bu da bu sayı aralığında faaliyet gösteren herkesin küçük işletme sahibi olabileceği anlamına gelmektedir. Örneğin esnaflar bu küçük işletmelere örnektir. Bunun yanında kendi işini kurmak isteyen kişiler de birer küçük işletme olarak karşımıza çıkmaktadır. İnternet üzerinden çalışan ve satış gerçekleştiren kişiler de küçük işletmeler arasında gösterilmektedir. Yine yazarlar, şairler ve bilgisayar ile ilgili kişiler de küçük işletmeler olarak belirtilmektedir.

Yazarlar