Eğitim Kulağı Delik Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kulağı Delik Kime Denir?

Kulağı Delik Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kulağı Delik Kime Denir?

18.04.2022 - 17:07 | Son Güncellenme:

Kulağı delik, Türkçe deyimlerin arasında sıklık ile kullanılan sözcüklerin arasında yer almaktadır. Kulağı delik denilen kişinin, bazı özelliği ortaya koyulması ve çabuk haber alan, takip eden kişi anlamına gelmektedir. Kulağı delik ne demek? Kulağı delik TDK sözlük anlamı nedir? Kulağı delik kime denir detayları ile derledik.

Kulağı Delik Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Kulağı Delik Kime Denir

Kulağı delik, yaygın olarak toplamda kullanılan terimlerin başında yer almaktadır. Gerçek anlamın dışında kullanılan bu deyim bazı olaylara karşı hızlı bilgi alan, bilgilenen kişi olarak geçmektedir.

Kulağı Delik Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kulağı delik, gelişmelerden çabuk haberi olan ve bazı bilgilere çabuk ulaşan kişi anlamına gelmektedir. TDK ise kulağı delik, olup bitenlerden çabuk haberi olan kişi veya kişiler olarak geçmektedir. Toplum tarafından kulak delik, uyanık olan kişiler içinde kullanılmaktadır.

Kulağı Delik Kime Denir?

Kulağı delik deyimini kullanan kişiler tüm olup bitenlerden hızlı ve çabuk haberdar olan kişi olarak geçmektedir. Bu kişiler olup bitenlere en hızlı bilgi sahibi olan ve takibi yüksek olan kişiler olarak bilinmektedir.