Eğitim Kültür şoku

Kültür şoku

08.11.2012 - 11:56 | Son Güncellenme:

Yeni bir ülkede eğitim almak ve yaşamak heyecanlı bir deneyimdir. Bununla birlikte evinizden, arkadaşlarınızdan ve ailenizden uzaktayken hissedeceğiniz şok için kendinizi hazırlamanız mantıklı olacaktır.

Kültür şoku

Kendi kültürünüzden tamamen farklı bir kültür içinde yaşamaya başladığınızda fikirleriniz ve inançlarınıza meydan okunacaktır ve siz bu deneyimden kazanacağınız artıları düşünüp güçlü kalmalısınız.

Haberin Devamı

Kültür şoku yeni bir kültür ve sosyal çevreye geçiş sırasında olur. Hayatınızın yeni sayfasında neler hissedeceğinize dair fikirleriniz olursa yeni yaşamınıza daha kolay şekilde adapte olabilirsiniz. Hissedeceğiniz duygular arasında utangaçlık, kendine güvensizlik ve endişe gelir. Alışık olduğunuz ortamdan uzaktayken, yeni ortamınızda davranışlar, hava, yemek gibi faktörler garip görünebilir.

Bunlara ek olarak eğer yabancı dil becerileriniz yeterli değilse daha da strese girebilirsiniz. Kabul etmeniz gereken ilk şey kültür şokunun yeni bir ülkede yaşama sonucunda oluşan normal bir reaksiyon olduğudur. Yeni evinize alıştıkça kendiniz gibi hissetmeye ve hareket etmeye başlayacaksınız.

Kültür şokunu kolayca ve hızlıca yenmek için bu şoku birden fazla kez yaşamış olan birinden tavsiyeler aşağıda yer almakta;

Haberin Devamı

- Kazanacaklarınıza odaklanın; bu yeni yerde neden olduğunuzu kendinize sık sık hatırlatın- gelecekte size hayal ettiğiniz kapıları açacak yüksek kalitede bir eğitim almak.

- Gerçekçi ve açık görüşlü olun; yeni yaşamınızdaki insanlar ülkenizdeki insanlardan farklı inançlara ve davranışlara sahip olacaktır. Kişisel düşüncelerden daha geniş bir perspektif ile kültürün insan karakterine olan etkisini göz önünde bulundurmalısınız.

- Hemen pes etmeyin ve gerektiğinde yardım isteyin; yeni bir kültüre, insanlara, davranışlara ve çevreye adapte olmak zaman alacaktır. Bu deneyim kendinizi geliştirmeniz için aynı zamanda hem kendinize hem de sevdiklerinize azimli bir insan olduğunuzu kanıtlamanız için bir fırsattır.

Yeni bir kültür ve hayat biçimine alışmak tabiki kolay değildir, ancak kendinize güvenir, açık görüşlü olur ve yardım istemekten çekinmezseniz yurtdışında eğitim hayatınızdaki en tatmin edici tecrübe olacaktır.

Hotcourses Türkiye