Eğitim Küpeşte Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Küpeşte Ne İşe Yarar?

Küpeşte Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Küpeşte Ne İşe Yarar?

12.06.2021 - 04:06 | Son Güncellenme:

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte inşaat sektöründe kullanılan malzemeler ve yapılan yapılarda değişiklikler göstermektedir. İlk insanlar evlerini toprağı çamur haline getirerek inşa ederken günümüzde çok çeşitli malzemeler kullanılarak daha dayanıklı ve sağlam yapılar yapılmaktadır. Küpeşte kavramı da inşaat sektöründe kullanılan bir terim olarak belirtilmektedir. Peki, küpeşte ne anlama gelmektedir? TDK sözlük anlamı ne demektir? Küpeşte ne işe yaramaktadır? İşte, küpeşte kelimesi ile ilgili detaylar.

Küpeşte Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Küpeşte Ne İşe Yarar

Küpeşte kelimesi, inşaat sektörünün son dönemlerde yapımına önem verdiği bir kavram olarak belirtilmektedir. Küpeşte kavramı, halk arasında korkuluk olarak ifade edilmektedir.

Küpeşte Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Küpeşte kelimesi, balkonlara, merdivenlerin kenarlarına, teraslara ve inşaatların pek çok yerine çeşitli malzemeler kullanılarak yapılan yapılar olarak değerlendirilmektedir. Türk Dil Kurumuna göre küpeşte kelimesi anlam olarak, gemilerde güverte hizasında bulunan bağlara tutturulan dikmelerin dışında bulunan siper, güvertenin yukarıda kalan bölümü olarak açıklanmaktadır.

Küpeşte Ne İşe Yarar?

Küpeşteler korkuluk olarak adlandırıldıkları için, yapıların güvenli olmasını sağlarlar. Yapılara estetik bir görüntü kazandırarak yapının değerini arttırır, sağlam ve hafif oldukları için de kullanımları ve temizlikleri kolay olmaktadır.