Eğitim KYK Burs Sorgulama Öğrenim Kredisi Borç Sorgulama

KYK Burs Sorgulama Öğrenim Kredisi Borç Sorgulama

14.05.2015 - 10:53 | Son Güncellenme:

KYK burs sorgulama işlemleri nasıl yapılır? KYK burs sorgulama ve başvuru işlemleri için KYK burs sorgulama adımlarını takip edebilirsiniz.

KYK Burs Sorgulama Öğrenim Kredisi Borç Sorgulama

KYK tarafından öğrencilere sağlanan en önemli maddi yardım, burslardır. Bursların kredilere göre geri ödemesi olmadığı için öğrenciler için daha çok tercih edilmektedir. Fakat isteyen herkse için burs sağlanmamaktadır. Başvurular sırasında öğrencilerin çeşitli kriterleri yerine getirmesi ve sonrasında öğrencilerin şartları sağlayıp sağlamadığı kontrol edilmektedir. Maddi yönden zor durumda olan ve geçinme konusunda yardıma ihtiyacı olan öğrencilere burs verilmektedir. Bu nedenle burs için başvuru yapacak öğrencilerin burs şartlarını iyi bir şekilde incelemesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

KYK burs başvuruları için KYK internet sitesi üzerinden yapılan duyuruları takip etmeniz gerekmektedir. Site üzerinden yapılan duyurular sonrasında başvuru tarihlerini öğrenebilir ve başvuru tarihleri arasında burs için başvurunuzu yapabilirsiniz. Yapacağınız başvuru sonrasında ise belirtildiği gibi başvurunuz incelenecek ve burs alıp almayacağınız kesinleştirilecektir. Başvuru yapan kişilerin KYK burs sorgulama yaparak burslarının sonuçlarını öğrenebilmesi mümkündür. Bunun için yine internet sitesi üzerine giriş yapmanız ve burs / kredi sonuç sorgulama sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. İlgili sayfada doldurmanız gereken bir form bulunmaktadır. Formu, kimlik bilgileriniz ile doldurarak sorgulama yapabilirsiniz. Sorgulama yaptıktan sonra kredi sonucunuz sistem tarafından açılacak sayfada yayınlanacaktır. Yayınlanan bilgiler arasında burs başvurunuzun onaylanıp onaylanmadığını görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Sadece burs için değil, kredi için de aynı sayfanın kullanılabilmesi mümkündür. Böylece kredi başvuru yapan kişiler de kredilerinin onaylanıp onaylanmadığını öğrenebilir. KYK tarafından sunulan bir hizmet olduğu için alacağınız sonuç da kesin sonuçlardır. Eğer kredi ve bursunuzun onaylandığınıöğrenirseniz, kurumlar üzerinden işlemlerinizin devamını yapabilir ve burs almaya başlayabilirsiniz. Burslar da aynı kredi ödemelerinde olduğu gibi aylık olarak yapılmaktadır. Fakat burslarda farklı olan kişilerin sonrasında aldıkları burs için geri ödeme yapmasına gerek olmamasıdır. Bu nedenle alınan maddi yardım ile eğitim hayatı daha rahat geçerken, geri ödeme imkanı olmadığı için de öğrenciler avantajlı olmaktadır.