Eğitim KYK kredi ve burs başvurusu ne zaman başlıyor?

KYK kredi ve burs başvurusu ne zaman başlıyor?

24.09.2016 - 14:23 | Son Güncellenme:

KYK ile ilgili yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor. Yapılan son açıklamaya göre, KYK kredi ve burs başvuru tarihleri netleşti. Peki KYK kredi ve burs başvurusu ne zaman başlıyor? İşte o detaylar...

KYK kredi ve burs başvurusu ne zaman başlıyor

KYK burs başvuruları ile ilgili merakla beklenen haber geldi. Yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından KYK burs başvurularının başlayacağı tarih belli oldu. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar (KYK) Genel Müdürü Sinan Aksu, önceki yıllarda üniversiteye başlayan birinci sınıf öğrencilerinin müracaatlarını yaptıklarını fakat burs ve kredilerini ocak ayı itibarıyla aldıklarını hatırlatarak, "Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’ın talimatıyla bu yıl birinci sınıf öğrencilerine bir müjdemiz var. Ekim, kasım, aralık aylarını da kapsayacak biçimde birinci sınıf öğrencilerine burs ve kredi ödemelerini yapacağız." dedi.

Haberin Devamı

Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl 900 bin öğrencinin burs ve krediye müracaat etmesini beklediklerini söyledi.

BAŞVURULAR EKİMİN İLK HAFTASI ALINACAK

Öğrencilerin kendilerine verdiği bilgileri devlet kurumlarından doğrulatarak neticeleri öğrencilere bildireceklerini ifade eden Aksu, "Bu sene, ekim ayının ilk haftası öğrencilerimizin burs ve kredi müracaatlarını alacağız. Müracaatların tamamı e-Devlet üzerinden olacak. 11 devlet kurumundan doğrulattıktan sonra da kasım ayı itibarıyla öğrencilerimize burs ve kredi başvurularının neticelerini ileteceğiz." açıklamasında bulundu.

BİRİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS VE KREDİ DAĞITIMLARI EKİM AYINDA BAŞLIYOR

Aksu, üniversite birinci sınıf öğrencilerine bir de müjdesi olduğunu belirterek, "Önceki yıllarda üniversiteye başlayan birinci sınıf öğrencileri müracaatlarını yaparlardı fakat burs ve kredilerini ocak ayı itibarıyla alırlardı. Bu yıl, bu tarihi ekim ayından başlatıyoruz. Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’ın talimatıyla birinci sınıf öğrencilerine bir müjdemiz var. Ekim, kasım, aralık aylarını da kapsayacak biçimde birinci sınıf öğrencilerine burs ve kredi ödemelerini yapacağız." diye konuştu.

Aksu, geçen yıl 1,5 milyon öğrenciye burs ve kredi verdiklerini hatırlatarak, bu yıl da müracaat eden ve en fazla ihtiyaç sahibi olan ilk 150 binine burs, geriye kalan öğrencilere de kredi vereceklerini bildirdi.

Haberin Devamı

KYK kredi ve burs başvurusu ne zaman başlıyor

"ÖĞRENCİ İŞE YERLEŞEMEDİYSE KREDİ ÖDEMESİ ERTELENİYOR"

Gelecek eğitim döneminde kredi alan öğrencilerin kredilerini ne şekilde ödeyeceklerine ilişkin ise Aksu, bursların devletin hibeleri olduğu için geri ödemesinin olmadığını ancak kredilerin geri ödeme takvimlerinin bulunduğunu aktardı.
Üniversiteden mezun olduktan sonra iki yıl ödeme talep etmediklerini anımsatan Aksu, iki yıldan sonra işe girip SGK kaydının oluşmasının ardından öğrencinin aldığı kredi süresince geri ödeme yapmasını istediklerini vurguladı.
Kredinin avantajı olduğunu anlatan Aksu, şöyle devam etti:

"Eğer öğrenci işe yerleşemediyse ödemeyi erteleme imkanına sahip. Aynı yıl bize müracaat edip dilekçesiyle herhangi bir işte çalışmadığını beyan ederse kredisini işe başlayana kadar erteleyebiliyoruz. Bu yıl 400 lira burs ve kredi öğrencilerimize ödeme yaptık. Sene başlarında olmak üzere enflasyon oranında öğrencilerimizin burs ve kredilerini artırıyoruz."

Haberin Devamı

Burs verilirken bazı öğrencilere öncelik tanıdıklarını dile getiren Aksu, annesi ve babasını kaybetmiş öğrencilere, şehitlerin evlilerse çocuklarına değillerse kardeşlerinin tamamına, gazi çocuklarına burs verdiklerini aktardı. Aksu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki yetiştirme yurtlarından üniversiteye gelenlere ile yüzde 40ın üzerinde engeli olan öğrencilere de burs verdiklerini hatırlattı.

Milli sporculara ve üniversite sınavında ilk yüze giren öğrencilere üç kat burs verdiklerine dikkati çeken Sinan Aksu, yüksek lisans öğrencilerine iki kat, doktora yapanlara da öğrencilere de üç kat kredi sağladıklarını sözlerine ekledi.

KYK BURS BAŞVURUSU HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Kişilerin yapacak oldukları bu tercih bu açıdan oldukça önemlidir. Aynı zamanda belirlenen bu lisans be ya ön lisans eğitimi için vatandaşlar hızlı bir şekilde bu yönde yapılan işlemlerini takip edebilirler. Artık pek çok kişinin bu eğitimleri almak için evden ailelerinden uzaklaşması sonucunda ortaya çıkan bazı özel durumlar olabilir. Vatandaşların yapmakta oldukları bu işlemler arasında aynı zamanda başka şehirde yaşamanın getirdiği zorluklar da göz önünde tutulur. Vatandaşların bu yaşamış olduğu sorunlardan biri de çekilebileceğini muhtemel olan maddi sıkıntılardır. Bu maddi sıkıntılar nedeniyle bizler de yeri geldiğinde bizlere sunulan hizmetlerden yararlanabilir, bu çalışmalara öncülük edebiliriz.

Üniversite yaşamı aileden uzak olduğu için ve de gerekli olan bu çalışmalardan yararlanmaları için ciddi anlamda maddi bir desteğe ihtiyaç duyarlar. Bu maddi destek için de bulunan çalışmalar sonucunda da vatandaşların her biri bu gibi noktalarda gereken hizmeti almaları gerekir. Artık binlerce kişinin başvurduğu ve de çok uzun yıllardır maddi açıdan desteğin verildiği bir hizmet vardır. Kredi Yurtlar Kurumu adı altında bulunan bu hizmet ile beraber artık vatandaşlar hızlı bir şekilde bu gibi işlemlerini çok daha kısa bir zaman dilimi içinde gerçekleştirebilirler. Çoğu zaman yapılmakta olan bu çalışmalar üzerinden bizler de gerektiği zamanlar da bu Kredi Yurtlar Kurumunun öğrencilere verdiği yurt ve burs imkânından hizmet almaya başlarız. KYK bursu olarak da geçen bu işlem artık internetten yapılan KYK burs başvurusu üzerinden yapılır. KYK bursu her yıl düzenli olarak başarısını devam ettiren öğrencilere verilir. Bu KYK bursu karşılıksız ödeme şeklinde verildiği için bizler de gerekli olan diğer tüm işlemlerin yapılabilecek olduğu hizmetten yararlanmak adına bu gibi çalışmalardan yararlanabiliriz. Çok fazla zaman kaybetmeden pratik bir şekilde burs başvurusunun yapıldığı bu sistem üzerinden bizler de kolay bir şekilde bu başvurumuzu gerçekleştirebiliriz. Ekim ve kasım 2016 yılında başlayacak plan bu KYK burs başvuruları için de resmi KYK hesabından gereken bilgilere kolayca ulaşabilirler.

Yazarlar