Eğitim KYK müracaatları ne zaman başlayacak? İşte yurt, burs ve kredi başvuru tarihleri

KYK müracaatları ne zaman başlayacak? İşte yurt, burs ve kredi başvuru tarihleri

12.08.2016 - 17:47 | Son Güncellenme:

KYK başvuruları üniversiteyi kazanan öğrenciler tarafından oldukça önemli bir süreç olarak biliniyor. Özellikle yaşadığı şehirden başka bir şehirde üniversite hayatına başlayacak öğrenciler KYK başvuruları ile hem yurt hem de burs kredi başvurularını takip ediyor. Peki KYK başvurular nasıl yapılıyor?

KYK müracaatları ne zaman başlayacak İşte yurt, burs ve kredi başvuru tarihleri

KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacağı şimdiden merak konusu oldu. Başvurular başlar başlamaz KYK’nın resmi sitesinden giriş yaparak patrik bir şekilde yurt başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler. İşte yurt, burs ve kredi başvuru tarihleri ve detayları...

Haberin Devamı

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteye yerleşen öğrenciler için üniversite kayıtları başlayacak. Üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Kredi Ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından sunulan yurt, burs ve öğrenim kredisi başvuruları ne zaman başlayacağı merak konusu oldu.

Burs ve öğrenim kredisi müracaatları, her yıl muhtemelen eylül veya ekim veya kasım ayları içerisinde alınmaktadır. Başvurular Kurumun web sayfası üzerinden interaktif olarak alınmaktadır.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen bilgiye göre, belirtilen bu tarih aralıklarında, yurt başvuru işlemlerini, ilk defa üniversiteye yerleşmiş olan öğrenciler ile ara sınıf öğrencileri, online olarak yapabileceklerdir. Yurt başvurusunu, internet üzerinden online olarak gerçekleştirmek isteyen öğrenciler, KYK’nın resmi sitesinden giriş yaparak patrik bir şekilde yurt başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler. T.C kimlik kartı bilgilerinin gerekli olacağı yurt başvuru işlemlerinizi, yapmış olduğunuz günden itibaren, son başvuru tarihine kadar bilgilerinizi güncellemek için değiştirebilmeniz mümkündür.

Haberin Devamı

Bunların dışında; her hangi bir üniversiteye özel yetenek sınavı ile yerleşen öğrenciler, ilk defa bu sene lisansüstü yani yüksek lisans eğitimi için üniversitelere yerleşen öğrenciler, 2016-2017 eğitim öğretim yılı içinde yatay ve dikey geçiş yaptığı için farklı bir üniversitede okuyacak olan öğrenciler ve son olarak, zaten Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yurtlarında kalıp da, öğrenim süresini uzatmış olan artık yıl öğrencileri, yurt başvuru işlemlerini, daha sonradan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi web adresinde yayınlanacak tarihler içerisinde yapabileceklerdir.

Kredi ve yurtlar kurumunun sorumlu olduğu görevlerden bir tanesi de öğrencilere burs ve kredi verme işlemidir. Kredi ve yurtlar kurumu kalacak yeri olmayan öğrenciler için yurt hizmeti sunduğu gibi ayrıca maddi sıkıntı çeken öğrenciler için burs ve kredi hizmeti sunmaktadır. Kredi ve burs başvurusunda bulunacak öğrenciler başvurularını kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilir.

Haberin Devamı

Kredi ve yurtlar kurumu burs ve kredi başvuruları eylül yada ekim aylarında başlayacak. Başvuruda bulunanacak öğrencilerden bazılarına burs bazılarına ise kredi çıkmaktadır. Öğrencinin maddi durumuna göre burs veya kredi çıkmaktadır. Burs çıkan öğrencilerin okul bittikten sonra geri ödemesine gerek yok. Ama kredi çıkan öğrenciler okul bittikten sonra aldıkları krediyi geri ödemek zorundadır. Kredi ve burs başvuru sorgulamasını kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebildiğiniz gibi E-Devlet sisteminden gerçekleştirebilirsiniz.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü E-Devlet sisteminde dahil olduğu için yurt ve burs başvurusunu E-Devlet sistemi ile de gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için öncelikle E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemine E-Devlet ana sayfasında yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra giriş yapabilirsiniz. Açılan sayfada E-Devlet sistemine 4 farklı giriş yolu bulunmaktadır. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünü bulmalısınız ve alt seçeneklerinden yurt ve burs başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.