Eğitim Lavanta Yağı Nasıl Kullanılır? Lavanta Yağı Saça Ve Yüze Sürülür Mü?

Lavanta Yağı Nasıl Kullanılır? Lavanta Yağı Saça Ve Yüze Sürülür Mü?

14.04.2021 - 15:07 | Son Güncellenme:

Lavanta, binlerce yıldan beri hastalıkların tedavisinde sıkça kullanılan bir şifalı bir bitkidir. Lavantanın en belirgin özelliği ise, rengi ve kokusudur. Lavantanın aynı zamanda bedeni ve zihni arındırdığına inanılır. Antik dönemlerden beri hoş aroması nedeni ile sabunlara ve banyo sularına karıştırılan bu bitki, günümüzde ise, daha çok kozmetik alanında da yaygın olarak kullanılıyor. Lavanta yağı nasıl kullanılır? İşte, tüm detaylar.

Lavanta Yağı Nasıl Kullanılır Lavanta Yağı Saça Ve Yüze Sürülür Mü

Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgelerde sıkça yetiştirilen lavanta, depresyon, sinir ve kaygı bozukluğu gibi ruhsal sorunlara iyi gelmesi ile bilinir. Fiziksel rahatsızlıkların yanı sıra ruhu dinginleştirmeye yardımcı olan bu bitkinin özellikle de uyku sorunu yaşayan kişilerin evde bulundurması gereken bir bitkidir.

Lavanta Yağı Nasıl Kullanılır?

Lavanta yağı, aktarlardan kolaylıkla temin edebileceğiniz bir yağ çeşididir. Lavanta yağı, pek çok farklı şekilde kullanılabilir. Özellikle de doğal bir ağrı kesici özelliği bulunan lavanta, eklemlere masaj yaparak kullanıldığı zaman eklem ağrılarını önemli ölçüde hafifletir. Su ile seyreltilmiş lavanta yağını vücudunuza sürdüğünüz zaman sinek ve böceklerin sizden uzak durmasını sağlayabilirsiniz.

Yanık, kesik ve yaralı bölgelerin kısa süre içinde iyileşmesi için de lavanta yağı kullanılır. Uyku sorunu yaşayan kişiler yastıklarına bir iki damla lavanta yağı damlatarak rahat bir uyku uyuyabilir. Aynı zamanda egzama, sivilce ve sedef gibi çeşitli cilt sorunları için de lavanta yağı uygulanabilir.

Lavanta Yağı Saça ve Yüze Sürülür Mü?

Lavanta yağı, saça ve yüze sürülebilen bir bitki yağıdır. Bu yağ, hem cildi hem de saçı beslemeye yardımcı olur. Lavanta yağını pamuğa sıkarak cildinizi derinlemesine temizleyebilirsiniz. Aynı zamanda lavanta yağı, pek çok egzama, sivilce, yanık, yara, kesik, siyah nokta gibi cilt sorunlarının tedavi edilmesinde etkilidir. Lavanta yağı, saçların daha sağlıklı, parlak ve bakımlı görünmesine de yardımcı olur.

Cilt lekelerini kimyasal ürün kullanmadan derinlemesine temizleyebilmek için lavanta yağı tercih edebilirsiniz. Vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur. Lavanta yağının sakinleştirici ve dinginleştirici bir özelliği olduğu için özellikle de stresli olduğunuz dönemlerde kıyafetlerinizin yakasına ya da uyurken yastığınıza birkaç damla lavanta yağı damlatarak rahatlayabilirsiniz.