Eğitim Layer Nedir, Ne İşe Yarar? Layer Nasıl Kullanılır?

Layer Nedir, Ne İşe Yarar? Layer Nasıl Kullanılır?

20.04.2022 - 01:48 | Son Güncellenme:

Layer, kullanıcılar için sunulmuş olan katmanlı bir değişiklik sistemidir. Özellikle de grafik/tasarım alanında çalışan kullanıcılara sunulmuş bir özelliktir. Bu nedenle Layer'in ne olduğunu öğrenmek ve nasıl kullanıldığı ile ilgili bilgi sahibi olmak gerekir. Layer nedir, ne işe yarar? Layer nasıl kullanılır tüm detaylarıyla derledik.

Layer Nedir, Ne İşe Yarar Layer Nasıl Kullanılır

 Layer, Türkçe anlamı Katman olan bir sözcüktür. Özellikle tasarım alanında kullanılan bir değişiklik sistemidir ve oldukça avantajlıdır. 

Haberin Devamı

 Layer Nedir, Ne İşe Yarar?

 Layer, dilimizdeki anlamı Katman olan bir kelimedir. Özellikle de grafik ve tasarım işleri ile ilgilenen kişilerin kullanmış oldukları bir katmanlı değişiklik sistemi olarak kabul edilir. Birçok yazılımın içinde yer alan bu sistem sayesinde orijinal çalışmalarda bir değişiklik yapmadan değişikliklerin nasıl görüneceğini öğrenmek mümkün olur. Bu sayede değişiklik gerçekleştirmeden önce değişiklik yapılırsa nasıl bir sonuç ile karşılaşılacağını öğrenmiş olursunuz. Eğer değişiklik beğenilmezse iptal edilebilir ve orijinal katmandan değişiklik olmadan devam edebilirsiniz. Açılıp kapanabilen bir sistem olduğu için çok yönlü bir çalışma imkanına sahip olunur.

 Layer Nasıl Kullanılır?

Haberin Devamı

 Çizim ekranındaki layer özelliğini aktifleştirmek için araç çubuğu üzerinde yer alan layer ikonunu kullanmak gerekir. Layer kısmına dokunduktan sonra satırlarda özellik aktif hale gelir ve seçilmek istenen layerin gerçekleştirilmesi istenir. Birçok tasarım ve grafik alanında kullanılan Layer her programda farklı olsa da mantığı aynıdır ve meslek grupları için oldukça önemli bir özelliktir.