Eğitim Lefke Kalesi Bilecik'in Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Lefke Kalesi Bilecik'in Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

11.11.2021 - 05:26 | Son Güncellenme:

Turizm alanında kendini ispatlamış olan Türkiye'nin en büyük avantajı sadece denizi, güneşi ve kumu değil elbette. Sayısız medeniyete beşiklik yapmış olan Anadolu'nun her köşesi buram buram tarih kokmaktadır. Arkeolojik eserler pek çok müzede sergilenirken, köprüler, hanlar, hamamlar, sarnıçlar ve kaleler birer tarihi yapıt olarak görkemleri ile dimdik ayakta durmaktadır. İşte Lefke Kalesi Bilecik'in neresindedir, tarihi kalenin özellikleri, hikayesi ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

Lefke Kalesi Bilecikin Neresindedir Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi


Lefke Kalesi Bilecik'in Neresindedir?

Son zamanlarda gündemde olan Lefke Kalesi'nin nerede olduğu merak edilmektedir. Lefke Kalesi, Bilecik ilinin Osmaneli ve Büyükyenice köylerinde yer almaktadır. Lefke Kalesi 2017 yılında sit alanı ilan edilmiş olup kalenin kalıntılarının bulunduğu bölge koruma altına alınmıştır.

Tarihi Kale'nin Özellikleri ve Hikayesi

Tarihi Lefke Kalesi'nin Özellikleri ve hikayesini şu başlıklar altında sıralamak mümkündür:

Haberin Devamı

Lefke Kalesi çok korunaklı bir tepede yer almaktadır.

Bilecik ilinin Osmaneli ilçesinde bulunan Kale'nin olduğu bölge geçmişte 18 medeniyete ev sahipliği yapmıştır.

M.Ö 8.000 li yıllara kadar giden bir geçmişi olan Lefke Kalesi çok önemli bir tarihi kaledir. Antik dönemden günümüze gelmiş tarihi öneme sahip bir yerdir.

Lefke Kalesi 1307 tarihinde Osman Gazi tarafından Osmanlı Devleti'ne kazandırılmış en önemli kaleler arasında yer almaktadır.

Lefke Kalesi Roma Ordu yolu olarak Haçlı seferleri döneminde de stratejik öneme sahip ve antik çağdan günümüze gelmiş bir kale olmak özelliğini taşımaktadır.

İlk kez 1075 tarihinde Selçuklular zamanında Türk hakimiyetine girmiştir.