Eğitim Leonardit Nedir, Ne İşe Yarar? Leonardit Nerelerde Bulunur?

Leonardit Nedir, Ne İşe Yarar? Leonardit Nerelerde Bulunur?

18.03.2021 - 01:41 | Son Güncellenme:

Leonardit bir mineraloit türüdür. Alkali çözeltiler içerisinde kolay bir şekilde çözünebilmektedir. Siyah ya da kahverengi renklerde bulunabilir. Oldukça parlak ve camsı bir yapısı bulunmaktadır. Leonardit nedir, ne işe yarar? Leonardit nerelerde bulunur? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.

Leonardit Nedir, Ne İşe Yarar Leonardit Nerelerde Bulunur

 Leonardit, 70 milyon yıllık hümifikasyon ile oluşmuş olan linyit kömürünün okside olmuş haline verilen isimdir. Bu mineraloitin yüksek katyon değişim özelliği vardır. Leonardit bulunduran humik asitlerin uzun süreli etkileri vardır.

Haberin Devamı

 Leonardit Nedir, Ne İşe Yarar?

 Leonardit yakın yüzey madenciliği ile ilişkilendirilmektedir. Linyitin okside olmuş haline verilen isimdir. Günümüzde tarımsal faaliyetlerde kullanılan kimyasallar doğanın dengesini bozmakta ve toprak kalitesini düşürmektedir. Bu sebeple son zamanlarda organik tarım faaliyetlerinin artması ile birlikte leonardit ham maddesi tarımda kullanılmaya başlamıştır.

 Leonardit Nerelerde Bulunur?

 Leonardit isimli mineraloit, linyit kömürleşirken yüksek oranda okside olması ile %35-85 arasında hümik asit içeriğine sahip olmaktadır. Hümik asit dışında, karbon ve çeşitli besin elementleri de içermektedir. Leonardit toprakların su tutma kapasitesini artırmaktadır. Bunun yanında verimin artmasına da olanak sağlar. Çevreye herhangi bir zararı olmaması sebebi ile toprakta kirlenme olmasını da engellemektedir.