Eğitim Linalool Nedir, Ne İşe Yarar? Linalool Nerelerde Kullanılır?

Linalool Nedir, Ne İşe Yarar? Linalool Nerelerde Kullanılır?

24.02.2022 - 01:56 | Son Güncellenme:

Kozmetik sektöründe ve alternatif tıpta kullanılan pek çok madde çeşidi bulunmaktadır. Bu maddeler doğal yollarla elde edilerek üretilen ürünlerin içine çeşitli amaçlara hizmet etmesi için eklenmektedir. Linalool da bu maddelerden biri olarak ele alınmaktadır. Hoş kokusu ile insanları mest eden linalool pek çok alanda kullanılan bir madde olarak ifade edilmektedir. Peki, Linalool nedir, ne işe yarar? Linalool nerelerde kullanılır tüm detayları ile derledik.

Linalool Nedir, Ne İşe Yarar Linalool Nerelerde Kullanılır

 Linalool maddesi sahip olduğu hoş kokusu ile pek çok malzemenin içine eklenen bir maddenin adı olmaktadır. Özellikle kozmetik malzemelerinde ve bakım ürünlerinde bu malzeme sıklıkla kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

 Linalool Nedir, Ne İşe Yarar?

 Linalool maddesi birbirinden farklı çiçek ve baharat bitkilerinde bulunan hoş kokulu bir molekül olmaktadır. Bu molekül sahip olduğu çiçeksi koku sayesinde parfüm yapımı başta olmak üzere çiçek kokusu karışımlarında kullanılmaktadır. Özellikle lavanta ve zambak kokusuna yakın bir kokuya sahip olan linalool yüksek uçuculuğa sahip olmaktadır. Doğal bir koku havası vererek sabun ve deterjan yapımında da kullanılmaktadır. Bu nedenle linalool'un ticari değeri yüksek olmaktadır.

 Linalool Nerelerde Kullanılır?

 Linalool molekülü sabun, deterjan, parfüm, krem, şampuan, losyon gibi hijyen ürünlerinde ve temizlik malzemelerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Bu madde aynı zamanda haşerelerle mücadele etmek için hazırlanan ilaçların yapımında da kullanılmaktadır. Linalool hamam böceği, pire ve sivrisinek için hazırlanan ürünlerde kullanılmaktadır.