Eğitim Log Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İşletmeler İçin Loglama Neden Önemlidir?

Log Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İşletmeler İçin Loglama Neden Önemlidir?

14.06.2021 - 00:59 | Son Güncellenme:

Özellikle birçok farklı internet sitesi üzerinden giriş yapılırken log kelimesi ile karşı karşıya kalınır. Bu kelimenin ne anlama geldiği ise merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Peki, Log ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? İşletmeler için loglama neden önemlidir? İşte bu kelime için merak edilen bilgiler.

Log Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir İşletmeler İçin Loglama Neden Önemlidir

Teknolojik bir yapı olması ile beraber özellikle yazılım konusunda kullanılan bir kelime olarak log ön plana çıkar. Özellikle güvenlik anlamında bu konuda oldukça önemli bir kelime şeklinde ifade etmek mümkündür.

Log TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Özellikle Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı vakit log kelimesi için tam bir Türkçe karşılık yer almıyor. Çünkü daha çok teknik bir terim olarak siber güvenlik dünyasında kullanılan bir unsur olduğunu dile getirmek gerekir. Özellikle log kayıtları şeklinde ifade edilir ve değerlendirilir. Bu doğrultuda güvenlik açısından siber olayların tespiti noktasında kullanıldığını eklemek mümkündür. O yüzden kökeni İngilizce üzerinden gelen bu yapı, bilgisayar ve yazılım ile beraber siber güvenlik açısından ele alınmaktadır.

İşletmeler İçin Loglama Neden Önemlidir?

Loglama aslına bakılırsa örnek olarak araç lastiklerine benzetilebilir. Yaşanan ilk hareket ile beraber frenleme ve konfor açısından geçen süreçteki etkiyi ortaya çıkarma noktasında oldukça önemlidir. Tabii tüm bunlar bilişim sistemleri kapsamında log kayıtları tutmak ile gerçekleşmektedir.

Bu sebepten dolayı her nasıl araçlar için iyi lastik seçimi güvenlik açısından önemli ise, log kayıtları üzerinden de loglama yapmak siber güvenliğin bir o kadar önemli hale gelmesine olanak tanır. Yani yaşanabilecek olası siber saldırılar konusunda, tespit ile beraber güvenlik için ele alınması gereken unsurlara olanak sağlar. Böylece siber saldırının niteliği ile beraber, siber açığın tespitine kadar güvenlik uzmanları için önemli bir kolaylık sunar.